Coronavirus en dienstverlening gemeente Valkenswaard

Door het coronavirus (COVID-19) werken medewerkers van de gemeente Valkenswaard, als dat kan, thuis. Dat kan gevolgen hebben voor onze dienstverlening. 

Openingstijden

De avondopenstelling vervalt bij het Klantcontactcentrum. De openingstijden zijn nu op maandag van 08.15 tot 17.00 uur.

Afspraak

Op dit moment kunt u alleen telefonisch een afspraak maken via (040) 2083444. Maak een nieuwe afspraak als u verkouden bent, hoest of koorts heeft. Kom alleen, behalve als het noodzakelijk is om met meerdere personen tegelijk te komen.

Direct regelen

We beperken onze dienstverlening tot producten die niet kunnen worden uitgesteld en die niet digitaal kunnen worden verstrekt. Regel alles zo veel mogelijk online. Ga hiervoor naar de webpagina 'Direct regelen'.

Samen beschermen we de mensen om ons heen!

Sluit venster

Valkenswaard begint Meldpunt Gevaarlijk Vervoer

Dit item is gearchiveerd op 24-02-2020.

8 november 2018 - Gemeente Valkenswaard wil een einde maken aan transportbedrijven die illegaal met gevaarlijke stoffen door het centrum (o.a. Europalaan, Eindhovenseweg en Markt) van Valkenswaard rijden. Daarom is er nu een gemeentelijk meldpunt ingericht. Via gevaarlijkvervoer@valkenswaard.nl roepen we iedereen op om transporteurs met gevaarlijke stoffen in het centrum, aan ons te melden. De informatie kan worden gebruikt voor handhavingsacties door de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) en de politie.

De meest recente controle was van de politie op 23 oktober. Hierbij hield het Verkeershandhavingsteam integrale transport controle in het centrum. Tijdens deze controle werden voertuigen gecontroleerd op gevaarlijke stoffen. Er werden in totaal vijf voertuigen gesignaleerd, waarvan ze er vier hebben gecontroleerd. Twee van deze voertuigen werden verbaliseert voor het rijden door de bebouwde kom.

Maatregelen vrachtverkeer weren gevaarlijke stoffen

De gemeente Valkenswaard is al lange tijd actief om doorgaand vrachtverkeer Valkenswaard te weren. Samen met omwonenden en de hulp van inwoners verenigd in de Actiegroep Leefbaar Valkenswaard wordt er geruime tijd bijgehouden welke transportbedrijven deze route volgen. Daarbij rijden er regelmatig transportbedrijven met gevaarlijke stoffen in het centrum. Ook op de Europalaan mag niet gereden worden met gevaarlijke stoffen. Gemeente Valkenswaard stuurt brieven naar vervoersbedrijven die daar zijn gesignaleerd. Hierin wordt met klem gevraagd de verplichte route te volgen.

Wethouder Kees Marchal (portefeuillehouder Verkeer en mobiliteit): “Met het Meldpunt Gevaarlijk Vervoer heeft de gemeente nu een extra instrument in handen waarmee we het ILT en de politie kunnen inseinen bij waargenomen overtredingen.” In geval van een overtreding is de boete voor het transportbedrijf € 1.600,-- en voor de chauffeur € 500,--.

Route gevaarlijke stoffen

De routeplichtige stoffenroute voert langs de A2-afslag bij Leende en de N396 (Valkenswaardseweg/Leenderweg). De route vervolgt zijn weg via De Vest en de Zuidelijke Randweg in Valkenswaard om aan te sluiten op de N69 richting België. De hele route wordt duidelijk aangegeven met de bekende aanduiding voor gevaarlijke stoffen.

Meldpunt Gevaarlijk Vervoer

Ziet u een vrachtwagen met gevaarlijke stoffen rijden door het centrum van Valkenswaard? Geef dit dan door via gevaarlijkvervoer@valkenswaard.nl. Dit kan bijvoorbeeld met een foto van de vervoerder waarop het kenteken duidelijk zichtbaar is. Vervoerders van gevaarlijke stoffen zijn te o.a. te herkennen aan van oranje borden met een UN nummer. Een UN nummer is wereldwijd vastgesteld en vertelt om welke gevaarlijke stof het gaat. Op de website van het ILT vindt u meer informatie hierover: https://www.ilent.nl/onderwerpen/gevaarlijke-stoffen-uitgelegd

Hebt u nog vragen? Neem dan contact op met Tom Vermue via telefoonnummer 040 -208 3707.