Vaccinatie tegen meningokokken

Dit item is gearchiveerd op 19-04-2019.

15 april 2019 - Op donderdag 18 april vindt de vaccinatie tegen meningokokkenziekte plaats in sporthal De Belleman in Dommelen.

2100 jongeren uit Valkenswaard en omgeving ontvingen een uitnodiging van het RIVM voor een inenting tegen meningokokkenziekte. De vaccinatie is tussen 12.00 en 18.00 uur. Rondom de sporthal en op de parkeergelegenheden kan het drukker zijn dan op een gewone donderdag. Er worden tijdelijke verkeersmaatregelen getroffen.

Meningokokken is een gevaarlijke infectieziekte die sinds een aantal jaar vaker opduikt. Baby’s worden al standaard gevaccineerd, maar ook bij tieners kan de ziekte leiden tot hersenvliesontsteking of bloedvergiftiging. Door niezen, hoesten of zoenen kun je een ander besmetten, zonder dat je zelf ziek bent. Gevolgen zijn, bijvoorbeeld, hersenschade, epilepsie of overlijden. Reden genoeg dus om aan de oproep gehoor te geven en de prik te halen! Jongeren die geboren zijn in 2001, 2002, 2003, (een deel van) 2004 en 2005 hebben de uitnodiging hiervoor gekregen.

Deel dit niet met je vrienden

Op www.meningokokkenprik.nl lees je over de regionale campagne, de priktijden en locaties. Meer informatie over de meningokokkenziekte en de vaccinatie lees je op www.deelditnietmetjevrienden.nl.