Tweede ronde vaccinatiecampagne tegen meningokokken

Dit item is gearchiveerd op 27-06-2019.

14 juni 2019 - Op woensdag 26 juni vindt de tweede vaccinatieronde tegen meningokokkenziekte plaats in de sporthal van Scholengemeenschap Were Di aan de Merendreef in Valkenswaard.

Jongeren uit Valkenswaard ontvingen een uitnodiging van het RIVM voor een vaccinatie tegen meningokokkenziekte. De vaccinatie is tussen 13.30 en 17.30 uur. 

Meningokokken is een gevaarlijke infectieziekte die sinds een aantal jaar vaker opduikt. Baby’s worden al standaard gevaccineerd, maar ook bij tieners kan de ziekte leiden tot hersenvliesontsteking of bloedvergiftiging. Door niezen, hoesten of zoenen kun je een ander besmetten, zonder dat je zelf ziek bent. Gevolgen zijn, bijvoorbeeld, hersenschade, epilepsie of overlijden. Reden genoeg dus om aan de oproep gehoor te geven en de prik te halen! Jongeren die geboren zijn in 2003, en 2005 hebben de uitnodiging hiervoor gekregen.Tijdens de eerste vaccinatieperiode in mei werden jongeren die geboren zijn in 2001, 2002 en (een deel van) 2004 uitgenodigd. Als zij toen hun vaccinatie niet hebben gehaald, dan hebben zij nu een  herhalingsoproep ontvangen.

Deel dit niet met je vrienden

Op www.meningokokken.nl lees je over de regionale campagne, de priktijden en locaties. Meer informatie over de meningokokkenziekte en de vaccinatie lees je op www.deelditnietmetjevrienden.nl.