Trots op onze jongeren

Dit item is gearchiveerd op 31-12-2020.

17 december 2020 - We hebben alle reden om in Valkenswaard trots te zijn op onze jongeren.

De leerlingenraad van Were Di start bijvoorbeeld met een brievenproject tussen jongeren en ouderen. “Het zijn moeilijke tijden, waarin we als samenleving zijn beland. Om deze tijden makkelijker door te komen is er wellicht behoefte aan wat meer contact.” stelt de leerlingenraad.

De kinderburgemeester van Valkenswaard, Sterre Geenen, maakte een bijzondere videoboodschap voor alle basisscholen. Ze riep daarin alle kinderen in onze gemeente op om een brief, een tekening of een kaart te maken. De ouderenbonden zorgen ervoor dat deze creaties bij mensen terecht komen, om ze in deze donkere decembermaand een warm hart onder de riem te steken.

De initiatieven zijn het gevolg van een mooi gesprek tussen de kinderburgemeester van Valkenswaard, vertegenwoordigers van de Leerlingenraad van Scholengemeenschap Were Di, van de Stichting Sociëteitswerk voor Ouderen Valkenswaard (SSOV), van het Seniorenbelang Valkenswaard en van de Stichting Met je Hart Valkenswaard, wethouder Mieke Theus (Sociaal Domein) en burgemeester Anton Ederveen. Vragen waren: wat kunnen jongeren en ouderen in onze gemeente voor elkaar betekenen in deze coronatijd? En hoe kunnen we samen voorkomen dat inwoners - van alle leeftijden - zich eenzaam voelen? Dit werd door de jongeren, zoals duidelijk blijkt, voortvarend opgepakt.