Transformatorzuil op Markt vervangt dieselaggregaat

Dit item is gearchiveerd op 20-01-2020.

20 juni 2017 - Op de westzijde van de Markt in Valkenswaard komt volgende week een zogenoemde Peperbus. Dit is een transformatorzuil of elektriciteitskast die ook te gebruiken is als reclameobject. De Peperbus wordt in opdracht van de gemeente geplaatst door het bedrijf Alfen. De voorziening levert stroom bedoeld voor evenementen op de Markt. De dieselaggregaat die tot nu toe werd gebruikt, is daarmee overbodig geworden.

Peperbussen zijn niet nieuw; al rond 1900 waren deze onderdeel van het straatbeeld in met name grotere steden. Vandaag de dag verschijnen ze op steeds meer plaatsen weer terug en nu dus ook in Valkenswaard. De Peperbus heeft een hoogte van 4,9 meter en een diameter van 1,8 meter. De locatie van de nieuwe voorziening is tijdelijk. Zodra de westzijde van de Markt in 2020/2021 een breed voetgangersgebied wordt met een dubbele bomenrij, schuift deze op richting de nieuwe rijbaan.

De plaatsing van de Peperbus maakt deel uit van het Masterplan Centrum Valkenswaard, waarvan de inrichting van de westzijde van de Markt een van de projecten is. Klik hier voor meer informatie over het Masterplan Centrum Valkenswaard.