Testlocatie GGD in Valkenswaard

14 oktober 2020 - Vandaag, 14 oktober, opent de GGD Brabant-Zuidoost een corona-testlocatie in Valkenswaard op het parkeerterrein Den Dries aan de Pastoor Heerkensdreef. 

In de testlocatie kan iedereen met milde klachten worden getest op het coronavirus na het maken van een afspraak. De GGD controleert met deze testen het verspreiden van het virus waardoor we elkaar nog beter kunnen beschermen. Uiteraard worden alle richtlijnen van het RIVM op deze testlocatie zorgvuldig nageleefd.

Goed bereikbaar en winterproof

De GGD heeft al een testlocatie in Eindhoven op de parkeerplaats van de ijsbaan aan de Antoon Coolenlaan, in Helmond in parkeergarage City en in Eersel op het Mortelveld.
In overleg met de gemeenten heeft de GGD gekozen voor een nieuwe testlocatie in Valkenswaard omdat deze gemeente goed en centraal bereikbaar is voor de inwoners uit vooral de zuidelijke kant van de regio. Daarbij heeft de GGD ook gekeken naar de mogelijkheden voor een testlocatie die 'winterproof is.  De ‘winterproof’ testlocatie bestaat uit een aantal aaneengeschakelde mobiele units, waarin de tests afgenomen gaan worden. Met de in gebruik name van de testlocatie in Valkenswaard zal de locatie in Eersel vooralsnog sluiten.

Klachten? Laat je testen

Iedereen in Nederland met milde klachten die passen bij het coronavirus kan zich laten testen. Dit zijn verkoudheidsklachten, zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, hoesten, verhoging of plotseling verlies van smaak of reuk.Testen gebeurt altijd op afspraak.Deze maak je gratis via het telefoonnummer 0800 1202 of online via www.coronatest.nl.

De testlocatie in Valkenswaard is zeven dagen per week geopend. Voor meer informatie over het testen kun je terecht op de website van GGD Brabant-Zuidoost, of op de site van de Rijksoverheid.