Storing lichtmasten vanaf 2/7 rechtstreeks melden

Dit item is gearchiveerd op 02-09-2018.

2 juli 2018 - Vanaf maandag 2 juli kunnen inwoners van Valkenswaard storingen aan de straatverlichting rechtstreeks melden bij de firma Heijmans. 

Melding over storingen en dergelijke kunt u doorgeven op de website via www.valkenswaard.nl/doorgeven, via MijnGemeente App of telefonisch bij het Klantcontactcentrum via (040) 2083444.

Wijziging per 2 juli

Meldingen over storingen aan de straatverlichting komen nu nog niet rechtstreeks terecht bij de firma Heijmans. Dit bedrijf lost storingen voor de gemeente Valkenswaard op en verzorgt het onderhoud aan de lichtmasten.

Vanaf 2 juli kunt u nog steeds uw melding doorgeven op de drie hierboven genoemde manieren. Als u dat doet via de website kunt u vanaf dan kiezen voor de nieuwe optie ‘Melding storing openbare verlichting’. Via deze knop komt u rechtstreeks op de website van Heijmans. Binnenkort zal deze optie ook mogelijk zijn voor de MijnGemeenteApp.

U typt een straatnaam in en ziet dan een plattegrondje van alle lantaarnpalen in de gemeente Valkenswaard met bijbehorende nummers. U kunt bijvoorbeeld ook meteen zien of al iemand anders het defect gemeld heeft. Verder kunt u nog extra toelichting toevoegen, of een foto als u dat wilt.

Als u bij de melding uw mailadres achterlaat, krijgt u bericht van Heijmans als de storing is opgelost. De medewerkers van Heijmans maken elke vrijdag een ronde om storingen in onze gemeente op te lossen.

Spoedmelding

De weekronde geldt niet voor de storingen die vanwege veiligheid met spoed verholpen moeten worden. Deze worden dezelfde dag nog opgelost of de situatie wordt veilig gesteld.

Levensbedreigende storingsmeldingen en incidenten met aangereden lichtmasten moet u rechtstreeks melden bij de gemeente Valkenswaard op nummer (040) 2083444. Dit kan 24 uur per dag en 7 dagen per week. Buiten openingstijden wordt u via een keuzemenu doorverbonden met de medewerker die storingsdienst heeft.