Steendrukmuseum organiseert tekenwedstrijd voor kinderen

Dit item is gearchiveerd op 28-04-2021.
Bekijk de afbeelding op groter formaat

12 april 2021 - Van 19 tot 25 april vindt de Nationale Museumweek plaats. Een goede aanleiding om de Valkenswaardse musea even onder de aandacht te brengen.

Het Nederlands Steendrukmuseum grijpt de Museumweek aan voor het organiseren van een tekenwedstrijd voor kinderen tot en met 12 jaar. Het thema van de Museumweek is ‘Online - In alle vrijheid!’ Daarom staat de wedstrijd in het teken van vrijheid in de breedste zin van het woord.

Waar denk jij aan bij het woord vrijheid? Maak er een mooie tekening van en stuur een foto daarvan naar: info@steendrukmuseum.nl. Vermeld je naam, leeftijd en telefoonnummer. De tekeningen moeten vóór dinsdag 27 april binnen zijn. Deelnemers maken kans op een leuke prijs. Onder de inzenders van de mooiste tekeningen worden twee bonnen van ValkenswaardKado verloot.

Het Steendrukmuseum biedt daarnaast een interessant online programma. Kijk daarvoor op www.steendrukmuseum.nl.

Valkerij en Sigarenmakerij Museum

Het Valkerij en Sigarenmakerij Museum is online te vinden op www.vsmm.nl. Op de website vindt u informatie over de geschiedenis van het museum, de valkerij en sigarenmakerij. Bovendien kunt u een impressie van wat er allemaal te zien is, downloaden.

Rijtuigenmuseum

De website www.rijtuigenmuseumvalkenswaard.nl biedt een mooi inkijkje in wat het museum te bieden heeft. De prachtige collectie volledig gerestaureerde antieke rijtuigen neemt de kijker mee terug in de tijd. Ieder exemplaar kent een bijzonder verhaal of detail, gepassioneerd verteld door medeoprichter Eric van den Heuvel. Van kinderwagen tot boerenwagen, van jachtrijtuig tot luxe coach. Ook dit is een aanrader!