Sta stil bij drugscriminaliteit! Speel je mee?

Bekijk de afbeelding op groter formaat

5 oktober 2020 - Augmented reality game: Eenheid 75

We gaan een unieke game spelen in Valkenswaard!

In dit spel ga je op zoek naar aanwijzingen die ‘Eenheid 75’ helpen om drugscriminaliteit aan te pakken. Met behulp van de augmented reality (AR) app ´Eenheid75´ ga je op zoek naar verdachte situaties in Valkenswaard. Via aanwijzingen wordt je geleid naar checkpoints in en rondom het centrum. Per checkpoint bekijk je een verdachte situatie via de AR app. Ieder object omvat een opdracht waarbij je per situatie het juiste codewoord moet ‘melden!’ in de app.

Drugscriminaliteit is een vorm van ondermijning. Wel zichtbaar, maar lastig om te zien als je er niet bij stilstaat. Leuk zo’n spel, maar echte drugscriminaliteit is natuurlijk geen spelletje! Dat bevestigde de vondst van een ingegraven drugslab op 23 september in de bossen aan de Luikerweg nogmaals.

Met deze game leer je signalen herkennen en kom je erachter waar je deze kunt melden. De politie, gemeente en andere overheidsinstellingen kunnen de strijd tegen drugscriminaliteit niet alleen voeren. Hierbij hebben we jou hulp nodig!

Meedoen

De game is voor jong en oud. Iedereen kan meedoen. Individueel of in een team. De enige voorwaarde is: je moet in het bezit zijn van een smartphone die AR ondersteunt. De game is in de herfstvakantie te spelen vanaf zaterdag 17 oktober. Vanaf dan worden er iedere dag 2 aanwijzingen gedeeld via social media zodat je iedere dag 2 AR-opdrachten kunt spelen. Liever alle 8 AR-opdrachten in één keer spelen? Dit is mogelijk vanaf woensdag 21 oktober.

Hoe werkt het?

  1. Volg ‘Eenheid75 Valkenswaard’ via Facebook en/of Instagram
  2. Download de app ‘Eenheid 75’ in de Google Play Store of in de Apple App Store
  3. Meld je aan met de inlogcode: Eenheid75
  4. Vul een gebruikersnaam / teamnaam in en maak een foto
  5. Volg de stappen in de app: lees de speluitleg en voorwaarden
  6. Spelen maar! Vind alle 8 verdachte situaties en meld ze via de app.

Deze game is ontwikkeld op initiatief van de Taskforce-RIEC Brabant-Zeeland, in samenwerking met de gemeente Valkenswaard, politie Valkenswaard en Meld Misdaad Anoniem. Taskforce-RIEC Brabant-Zeeland is een samenwerkingsverband tussen onder meer gemeenten, politie, Openbaar Ministerie en Belastingdienst in de aanpak van ondermijnende criminaliteit in Noord-Brabant en Zeeland.

Te downloaden: