Sportevenementensubsidie voor De Omloop van Valkenswaard

Dit item is gearchiveerd op 24-07-2018.

3 juli 2018 - Het college van burgemeester en wethouders heeft op dinsdag 26 juni €2.500,- subsidie toegekend aan de Stichting Wielerevenementen Valkenswaard voor de organisatie van De Omloop van Valkenswaard. Dit sportevenement vindt plaats op zondag 26 augustus. 

Tijdens de Dommelen Kermis wordt het startschot gegeven voor deze nieuwe omloop. Het zware en selectieve parcours, met een lengte van 37 kilometer, voert de renners door het buitengebied van Valkenswaard, Borkel en Schaft, Bergeijk, Riethoven, Westerhoven en Dommelen. De categorieën nieuwelingen, junioren en beloften (onder 23) verschijnen aan de start. Ook vindt er een dikkebandenrace plaats georganiseerd voor basisschoolleerlingen.

Subsidie aanvragen voor 2020

Tot 1 mei 2019 kunnen sportverenigingen subsidies aanvragen voor 2020. Aanvragen kunnen digitaal gedaan worden via de website van de gemeente Valkenswaard. Wanneer een vereniging een nieuwe activiteit wil organiseren, kan de vereniging hier in ondersteund worden door Sportief Valkenswaard. Informatie over de mogelijkheden kan opgevraagd worden via sport@valkenswaard.nl.