Rioolreiniging in diverse wijken

26 november 2021 - Als onderdeel van periodiek onderhoud gaat de firma Adriaans in opdracht van de gemeente vanaf deze week tot half januari 2022 de riolering reinigen in grote delen van de wijken Turfberg Noord en Zuid, en in het oostelijk deel van Geenhoven en het Centrum. Hierbij zal kortdurende overlast ontstaan omdat de voertuigen dicht bij de rioolputten moeten staan voor het uitvoeren van de werkzaamheden.
 

Wanneer gaan ze in mijn straat aan de gang?

De aannemer zal uiterlijk een week vóór uitvoering van de werkzaamheden een brief bezorgen in de straten waar het riool wordt gereinigd. Een concrete datum kan niet vooraf worden gegeven omdat snelheid van het reinigen erg afhankelijk is van de vervuiling, weersomstandigheden en andere onvoorziene zaken.
De brief bevat tips hoe u eventuele (stank)overlast van de werkzaamheden kunt voorkomen. Denk bijvoorbeeld aan het sluiten van het toiletdeksel tijdens de rioolreiniging en doorspoelen van toilet en laten lopen van kranen, om eventuele rioollucht na de werkzaamheden uit uw huis te verdrijven.

Vragen

Heeft u specifieke vragen over de werkzaamheden in uw straat, dan kunt u contact opnemen met de aannemer. Zijn contactgegevens vindt u in de te ontvangen bewonersbrief.
Heeft u algemene vragen over de werkzaamheden dan kunt u contact opnemen met de heer H. Hendrikse van de gemeente via telefoonnummer (040) 2083444, of per email naar herman.hendrikse@valkenswaard.nl.