Coronavirus en dienstverlening gemeente Valkenswaard

Door het coronavirus (COVID-19) werken medewerkers van de gemeente Valkenswaard, als dat kan, thuis. Dat kan gevolgen hebben voor onze dienstverlening. 

Openingstijden

De avondopenstelling vervalt bij het Klantcontactcentrum. De openingstijden zijn nu op maandag van 08.15 tot 17.00 uur.

Afspraak

Op dit moment kunt u alleen telefonisch een afspraak maken via (040) 2083444. Maak een nieuwe afspraak als u verkouden bent, hoest of koorts heeft. Kom alleen, behalve als het noodzakelijk is om met meerdere personen tegelijk te komen.

Direct regelen

We beperken onze dienstverlening tot producten die niet kunnen worden uitgesteld en die niet digitaal kunnen worden verstrekt. Regel alles zo veel mogelijk online. Ga hiervoor naar de webpagina 'Direct regelen'.

Samen beschermen we de mensen om ons heen!

Sluit venster

Rioolreiniging en -inspectie in wijk Geenhoven

24 februari 2020 - Als onderdeel van periodiek onderhoud gaat de firma Adriaans in opdracht van de gemeente Valkenswaard vanaf 2 maart tot en met eind mei de riolering reinigen en inspecteren in de wijk Geenhoven. 

Hierbij zal kortdurende overlast ontstaan omdat de voertuigen dicht bij de rioolpunten moeten staan voor het uitvoeren van de werkzaamheden.

Hoe voorkom ik overlast?

De riolen worden onder hoge druk schoongespoten. Door luchtdrukverschillen kunnen de sifons in de woning leeggezogen worden. Hierdoor ontstaat een open verbinding tussen de woning en het gemeentelijk riool en kan er rioollucht in de woning terechtkomen. Zodra u de sifons in de woning weer vult (toilet doorspoelen en de kranen even laten lopen), zal de rioollucht snel verdwijnen. Na het reinigen van de riolering gaat de firma Van den Akker de riolen inspecteren.

Wij adviseren u op de dag dat de riolering wordt gereinigd en geïnspecteerd, het toiletdeksel te sluiten. Hiermee voorkomt u ook eventuele wateroverlast van omhoogkomend water via het toilet.

Wanneer gaan ze in mijn straat aan de gang?

De aannemer zal enkele dagen voor de werkzaamheden een brief bezorgen in de straten die worden gereinigd.  Een gedetailleerde planning kan niet ver vooraf worden gegeven omdat snelheid van het reinigen erg afhankelijk is van de vervuiling, weersomstandigheden en andere onvoorziene zaken.