Rijbaan en fietspaden Damianusdreef weer open

Dit item is gearchiveerd op 31-10-2019.

Update 27 oktober - Goed nieuws! Vanochtend, zondag 27 oktober, zijn de rijbaan en de fietspaden op de Damianusdreef in Dommelen weer opengesteld voor alle verkeer! 

De aannemer heeft aan één stuk door kunnen werken, mede dankzij het  mooie weer. Daarom is het gelukt de werkzaamheden aan rijbaan en fietspaden één dag eerder dan gepland bijna helemaal af te ronden!

In totaal is de afgelopen weken 5.150 vierkante meter rood asfalt aangebracht op de fietspaden. Dat rode asfalt kwam in de plaats van de tegelverharding van de fietspaden waarvan de kwaliteit te wensen overliet.
Gisteren is maar liefst 7.350 vierkante meter zeer stil asfalt aangebracht op de rijbaan van de Damianusdreef. Ook de geluidsreducerende laag van de rijbaan was aan het eind van zijn levensduur. Het nieuwe asfalt is nog  'stiller' dan het oude, dus zorgt voor minder geluid van het verkeer.
Wat óók nieuw is na de opknapbeurt, is dat voetgangers en fietsers op de Damianusdreef, ter hoogte van de kruising met het Jorisdal voortaan voorrang hebben (zie foto).

Komende week vinden nog diverse afrondende werkzaamheden plaats, maar die leveren nauwelijks hinder op voor het verkeer.
Mede namens de aannemer danken wij iedereen voor het begrip de afgelopen periode!

Let op: Busvervoerder Bravo heeft voor het hele weekend een omleidingsroute ingepland. De verwachting is dat die ook vandaag, 27 oktober,  nog gevolgd wordt. Zie kaartje onderaan deze webpagina.

Met  eventuele vragen over dit project kunt u contact opnemen met de heer Rob Jacobs, telefoonnummer (040-) 2083798.