Reiskoffer met tips houdt inbrekers buiten de deur

Dit item is gearchiveerd op 01-09-2018.

16 juli 2018 - De zomerperiode staat voor de deur. Voor veel mensen een fijne tijd waarin ze een vakantie of dagjes uit gepland hebben. Maar ook de tijd waarin veel inbrekers toeslaan. 

Helaas gaan zij niet op vakantie, zo blijkt ieder jaar maar weer. De gemeente Valkenswaard heeft daarom een reiskoffer met tips ontwikkeld voor vakantiegangers.

Gedurende de zomerperiode wil de gemeente haar inwoners er dan ook extra op alert maken hun woning veilig achter te laten, in de hoop een eventuele woninginbraak te voorkomen. De woningen van vakantiegangers zijn namelijk een zeer eenvoudig doelwit en laten vaak duidelijk zien dat er voor een langere periode niemand thuis is. Door uitpuilende brievenbussen, gordijnen die continu gesloten zijn en nooit een lampje aan, is het voor inbrekers vaak eenvoudig de woningen eruit te pikken waarvan de bewoners langere tijd weg zijn.

Het loont de moeite

Het loont om je huis veilig achter te laten. De tweejaarlijkse Veiligheidsmonitor 2017 ‘Hoe veilig is Valkenswaard?’ laat zien dat het goed gaat met Valkenswaard op het gebied van de leefbaarheid en veiligheid in het centrum en in de wijken. Inwoners geven gemeente Valkenswaard een rapportcijfer van 7,5 voor de veiligheid. Dit is een lichte stijging ten opzichte van 2015. Het cijfer voor leefbaarheid is onveranderd een 7,5 gebleven.

Een gewaarschuwd mens

Ook de cijfers van de politie laten een positieve ontwikkeling zien. Burgemeester Anton Ederveen: “Bijna alle criminaliteits- en overlastcijfers van 2017 zijn ten opzichte van 2015 gedaald. Dit betekent echter niet dat we er al zijn. We moeten alert blijven op ontwikkelingen. Daarbij is de inzet op de preventieve kant van veiligheid van groot belang.”

De reiskoffer met tips voor vakantiegangers is verkrijgbaar bij de reisbureaus, op het gemeentehuis en is te downloaden op deze webpagina.

Reiskoffer