Coronavirus en dienstverlening gemeente Valkenswaard

Door het coronavirus (COVID-19) werken medewerkers van de gemeente Valkenswaard, als dat kan, thuis. Dat kan gevolgen hebben voor onze dienstverlening. 

Openingstijden

De openingstijden van het Klantcontactcentrum zijn gewijzigd.

Afspraak

Op dit moment kunt u alleen telefonisch een afspraak maken via (040) 2083444. Maak een nieuwe afspraak als u verkouden bent, hoest of koorts heeft. Kom alleen, behalve als het noodzakelijk is om met meerdere personen tegelijk te komen.

Direct regelen

We beperken onze dienstverlening tot producten die niet kunnen worden uitgesteld en die niet digitaal kunnen worden verstrekt. Regel alles zo veel mogelijk online. Ga hiervoor naar de webpagina 'Direct regelen'.

Trouwlocatie Weerderhuys

Met inachtneming van 1.5 meter afstand is er, ondanks de versoepeling van de maatregelen, plaats voor maximaal 15 personen exclusief bruidspaar.

Samen beschermen we de mensen om ons heen!

Sluit venster

Regionaal zonnepanelenproject De Groene Zone van start

Dit item is gearchiveerd op 01-09-2018.

5 maart 2018 - Twaalf wethouders duurzaamheid uit onze regio maken zich namens hun gemeente sterk voor een forse ambitie met de aftrap van De Groene Zone. Het regionale samenwerkingsproject De Groene Zone heeft als doel om in twee jaar tijd 7000 woningen te voorzien van zonnepanelen. 

De wethouders van Asten, Best, Cranendonck, Deurne, Eindhoven, Geldrop-Mierlo, Gemert-Bakel, Laarbeek, Someren, Son en Breugel, Valkenswaard en Waalre tekenden vrijdag 2 maart jl., naar rato van het aantal koopwoningen per gemeente, in voor het aantal woningen dat aan het eind van die twee jaar voorzien moet zijn van zonnepanelen.

Met De Groene Zone hebben inwoners de kans om zonnepanelen op hun dak te plaatsen. Hierdoor kunnen zij zelf zonne-energie opwekken. Huiseigenaren die meedoen aan het project worden volledig ontzorgd. Technische kennis en inzet van eigen geld bij de start is niet nodig. Inwoners krijgen een aanbod voor een aantal zonnepanelen en de bijbehorende lening. De serviceprovider doet een check bij de inwoner thuis en plaatst na akkoord de panelen. Direct nadat de panelen geplaatst zijn, wekken inwoners al zonne-energie op voor zichzelf en hebben zij financieel voordeel! Op deze manier wordt zonne-energie ook voor mensen met een smalle beurs toegankelijk. In maximaal 15 jaar, tegen een rente van 1,35 %, lossen inwoners de financiering maandelijks af. De levensduur van de zonnepanelen is minstens 25 jaar.

Samenwerking tussen partijen

De samenwerkingsvorm met gemeenten en provider is een beproefd concept, dat onder andere in Landgraaf succesvol is uitgerold. De Groene Zone is een samenwerking tussen de twaalf gemeenten en serviceprovider Tautus. De gemeenten zijn verantwoordelijk voor de vóórfinanciering van de panelenaanschaf en de randapparatuur voor inwoners die instappen in het project. De provider zorgt voor het leggen en aansluiten van de panelen, het onderhoud en service bij defecten. De administratieve taken worden namens de gemeenten uitgevoerd door een gezamenlijke administratieve eenheid die bij de gemeente Eindhoven is ondergebracht. De administratieve eenheid verzorgt alle administratie tussen gemeenten en inwoners.

Met De Groene Zone nemen de twaalf deelnemende gemeenten actief barrières weg om over te kunnen stappen van fossiele brandstof naar milieuvriendelijke vormen van energieopwekking. Zonne-energie is eenvoudig, goed voor het milieu en goed voor de portemonnee.

Inwoners kunnen voor meer informatie terecht op www.degroenezone.nl