Coronavirus en dienstverlening gemeente Valkenswaard

Door het coronavirus (COVID-19) werken medewerkers van de gemeente Valkenswaard, als dat kan, thuis. Dat kan gevolgen hebben voor onze dienstverlening. 

Openingstijden

De avondopenstelling vervalt bij het Klantcontactcentrum. De openingstijden zijn nu op maandag van 08.15 tot 17.00 uur.

Afspraak

Op dit moment kunt u alleen telefonisch een afspraak maken via (040) 2083444. Maak een nieuwe afspraak als u verkouden bent, hoest of koorts heeft. Kom alleen, behalve als het noodzakelijk is om met meerdere personen tegelijk te komen.

Direct regelen

We beperken onze dienstverlening tot producten die niet kunnen worden uitgesteld en die niet digitaal kunnen worden verstrekt. Regel alles zo veel mogelijk online. Ga hiervoor naar de webpagina 'Direct regelen'.

Samen beschermen we de mensen om ons heen!

Sluit venster

Plaatsing verbodsborden op Leenderweg en Valkenierstraat

Dit item is gearchiveerd op 24-02-2020.

8 februari 2018 - Vandaag wordt begonnen met de plaatsing van de verkeerverbodsborden voor doorgaand vrachtverkeer aan de Valkenierstraat en Leenderweg. Een eerder besluit van het college van burgemeester en wethouders heeft tot 31 januari jl. opengestaan voor bezwaar. Met het collegebesluit wordt voldaan aan de toezegging van de raad om het doorgaand vrachtverkeer in het centrum tegen te gaan.

De verbodsborden worden geplaatst op de Leenderweg (tussen Eindhovenseweg en de ovonde) en de Valkeniersstraat (tussen de Eindhovenseweg en de Smelen) om het doorgaand vrachtverkeer in beide richtingen te verbieden. Omdat er geen bezwaren zijn binnengekomen is het besluit definitief.

Sluiproute

Na de reconstructie van de Europalaan in februari vorig jaar, wordt deze weg ook gebruikt door (boven)lokaal verkeer. Het gedeelte Leenderweg tussen de Europalaan en de Eindhovenseweg wordt door het vrachtverkeer als sluiproute gebruikt om in het centrum te komen. Deze straat heeft echter aldaar het karakter van een woon- en winkelgebied. Dit zelfde geldt voor een soortgelijk gedeelte van de Valkenierstraat. Het doorgaand vrachtverkeer leidt in deze zijstraten tot onwenselijke situaties die de leefbaarheid en veiligheid van de inwoners niet ten goede komt. Met het verbod komt een einde aan doorgaand vrachtverkeer in deze straten.

Meer informatie over het project 'Vrachtwagens weren uit het centrum' leest u op Bereikbaar Valkenswaard