Plaatsen speeltoestel in Van Bestpark

Dit item is gearchiveerd op 03-01-2020.

26 november 2019 - Op 29 november start de gemeente met de voorbereidingen voor het plaatsen van een speeltoestel in het Van Bestpark in Valkenswaard.

Het gaat om een vogelnestschommel met daarnaast een speciaal schommelzitje dat ook geschikt is voor kinderen met een (lichamelijke) beperking.
Bij het toestel komt een ondergrond van kunstgras. Dit wordt in de derde week van december gelegd.
De werkzaamheden in het Van Bestpark maken onderdeel uit van het omvormingsproject van de speelplekken in de wijken Centrum en Hoge Akkers. De uitvoering daarvan pakken we in januari verder op.

‘Toegankelijk’ speeltoestel van Kiwanis

Het speeltoestel wordt aan de gemeenschap geschonken door Kiwanisclub Valkenswaard Dommelland. Deze organisatie heeft een succesvolle actie gehouden om geld in te zamelen voor dit speciale toestel.
De plaatsing ervan sluit naadloos aan op de zogenaamde ‘Agenda 22’: de 22 regels in het VN-verdrag over rechten van mensen met een beperking. De gemeente heeft deze beleidsregels vastgelegd en uitgewerkt in een programma, onder het motto ‘Valkenswaard voor iedereen’. Daarbij is het uitgangspunt dat (speel)voorzieningen voor iedereen toegankelijk moeten zijn, en dat ontoegankelijkheid de uitzondering is.

Er komt nog een officiële oplevering van het speeltoestel. Daarover volgt later meer informatie.

Foto: Evert Meijs