Plaatsen grote kerstbomen en -stal

Dit item is gearchiveerd op 06-01-2020.

6 december 2019 - Ook dit jaar zorgt het team Beheer en Uitvoering van de gemeente voor het opbouwen van een kerststal en het plaatsen van enkele grote kerstbomen in de gemeente Valkenswaard.

De bomen worden geplaatst op vrijdag 6 december en op zaterdag 7 december en op maandag 9 en op dinsdag 10 december versierd met sfeerverlichting.

Kerststal naast Nicolaaskerk op de Markt

De gemeente bouwt de traditionele Valkenswaardse kerststal op vanaf maandag 9 december. De kerststal komt weer op de hoek Markt/Maastrichterweg, direct naast de Nicolaaskerk.
Het geheel van kerststal en een landschapje met kunststof dieren is vanaf vrijdag 13 december voor publiek te bekijken en blijft staan tot en met maandag 6 januari.

Bomen in Valkenswaard en aankleding Corridor

In Valkenswaard komen twee kerstbomen van circa 10 meter hoog. Eén op Markt, tussen de ING bank en het oude raadhuis/De Kunstkeuken en de tweede op het plein voor de Nicolaaskerk.
Het Centrummanagement heeft ook dit jaar gezorgd voor de feestverlichting op de Corridor- oost en -west. Op die manier wordt de decembersfeer uitgebreid tot de hele Corridor aan beide kanten van de Eindhovenseweg.

Boom Martinusplein

Op het Martinusplein in Dommelen komt een boom van circa 10 meter hoog in de buurt van de Dommelse dorpspomp.

Nieuwe boom op Mgr. Kuijpersplein

De grote (Koreaanse) spar op het Mgr.Kuijpersplein in Borkel en Schaft is dood en is inmiddels vervangen door een nieuwe (Colorado) spar. De nieuwe boom gaat dienst doen als kerstboom met sfeerverlichting.