Plaatsen grote kerstbomen en -stal

Dit item is gearchiveerd op 07-01-2019.

4 december 2018 - Ook dit jaar zorgt het team Beheer en Uitvoering van de gemeente voor het opbouwen van een kerststal en het plaatsen van enkele grote kerstbomen in de gemeente Valkenswaard. 

De bomen worden geplaatst op zaterdag 8 december en op maandag 10 december versierd met sfeerverlichting.

Kerststal naast Nicolaaskerk op de Markt

De gemeente bouwt de traditionele Valkenswaardse kerststal op vanaf maandag 10 december. De kerststal komt dit jaar niet naast het oude raadhuis/ De Kunstkeuken, maar gaat terug naar zijn vroegere plaats op de hoek Markt/ Maastrichterweg, direct naast de Nicolaaskerk.

Vanwege de reconstructie van het gebied rondom de Nicolaaskerk is enige jaren geleden besloten uit te wijken naar de locatie, tussen de ING bank en het oude raadhuis/ de Kunstkeuken. Het college geeft nu gehoor aan het verzoek van RK Parochie H. Willibrord om de kerststal met ingang van december 2018 weer terug te plaatsen op de oorspronkelijke locatie.

Het geheel van kerststal en landschap met levende dieren is vanaf vrijdag 14 december voor publiek te bekijken en blijft staan tot en met zondag 6 januari.

Bomen in Valkenswaard en aankleding Corridor

In Valkenswaard komen twee kerstbomen van circa 8 meter hoog. Eén op Markt, tussen de ING bank en het oude raadhuis/De Kunstkeuken en de tweede op het plein voor de Nicolaaskerk. In overleg met het Centrummanagement komt er dit jaar géén grote boom in het winkelgebied op de Corridor-oost. De Corridor is dit jaar opnieuw ingericht, met veel meer groen. Daarom is nu besloten dat het Centrummanagement de bomen in de groenvakken op zowel de Corridor-oost als -west, versiert met feestverlichting. Op die manier wordt de decembersfeer uitgebreid tot de hele Corridor aan beide kanten van de Eindhovenseweg. Ook blijft er vrij zicht over de Corridor. Dat zou door een grote boom eerder belemmerd worden.

Boom Martinusplein

Op het Martinusplein in Dommelen komt een boom van circa 8 meter hoog in de buurt van de Dommelse dorpspomp.

Bestaande boom op Mgr Kuijpersplein

Op het Mgr.Kuijpersplein in Borkel en Schaft zal ook dit jaar een grote bestaande boom dienst doen als kerstboom met sfeerverlichting.