Persoonlijk bericht burgemeester aan inwoners

Dit item is gearchiveerd op 23-12-2021.

30 november 2021 - Beste inwoners van Valkenswaard, Dommelen, Borkel en Schaft, 

We hebben opnieuw te maken met aangescherpte maatregelen om het aantal besmettingen door het coronavirus terug te dringen. De gevolgen van die maatregelen zijn groot. Voor winkeliers, horecazaken, culturele organisaties, (sport)verenigingen, organisatoren van evenementen, bedrijfstakken zoals kappers en voor ons allemaal thuis.

Er wordt opnieuw een beroep gedaan op onze flexibiliteit en verantwoordelijkheid. Bij de gemeente geven we hier naar beste kunnen gehoor aan. Medewerkers werken er vanuit huis hard aan om de dienstverlening op peil te houden. De mensen op locatie, zoals medewerkers van de buitendienst, zetten zich volop in om het ook buiten voor iedereen zo aangenaam mogelijk te maken.

In de gemeente Valkenswaard zijn we blij met de vele vrijwilligers die zich met veel passie en toewijding inzetten om prachtige activiteiten te organiseren. Activiteiten die jong en oud bij elkaar brengen en laten genieten. Deze organisatoren staan helaas ook voor de vraag hoe zij de veiligheid kunnen garanderen en kunnen voldoen aan de huidige maatregelen. Die afweging leidt tot pijnlijke keuzes, zoals het uitstellen of helemaal afgelasten van activiteiten. Pijnlijk voor ons als bezoeker, maar óók voor de organisatoren die enorm veel tijd steken in de voorbereidingen. Met elkaar kunnen we alleen maar respect opbrengen voor deze moeilijke beslissingen.

Ik begrijp dat de maatregelen en de gevolgen daarvan u soms droevig maken. Maar vergeet niet dat er nog steeds activiteiten zijn die wél mogen. Zo lang dit op een veilige en verantwoorde manier gebeurt, staan wij daar als gemeente achter.

Ondernemers, organisaties en vrijwilligers in de gemeente Valkenswaard tonen ook nu weer dat zij ontzettend flexibel zijn en hun verantwoordelijkheid nemen. Ik heb daar heel erg veel bewondering voor. Net als voor alle mensen die zich keihard inzetten voor de zorg, het onderwijs en onze veiligheid. Wij kunnen al deze mensen en organisaties steunen en laten zien dat wij óók onze verantwoordelijkheid nemen, door ons aan de maatregelen te houden. Ik ben u daar zeer dankbaar voor.

Ik probeer -op gepaste afstand- zoveel mogelijk in contact te blijven met bedrijven, verenigingen, horeca, die het moeilijk hebben. Ik roep u op dat contact met en die aandacht voor elkaar óók vast te houden. Op een veilige manier, natuurlijk. In onze gemeenschap staan we klaar voor elkaar en hebben we aandacht voor elkaar. Dat was en is heel belangrijk. Daarom doe ik opnieuw dit beroep op u. Laten we samen doen wat moet, want: alleen samen komen we door deze coronatijd heen.

Vriendelijke groet, 

Anton Ederveen 
Burgemeester van Valkenswaard