Parkeervergunning voortaan online regelen

Dit item is gearchiveerd op 24-02-2020.

27 januari 2020 - Voortaan is het voor bewoners van het vergunninghoudersgebied in Valkenswaard mogelijk om een parkeervergunning volledig digitaal aan te vragen en/of te verlengen. Ook de betaling kan online via iDeal.

Aanvragen of verlengen van een parkeervergunning voor bewoners kan via de website. U kiest www.valkenswaard.nl/parkeervergunning. Vervolgens kiest u het kopje ‘bewoners’.

De gemeente informeert de huidige parkeervergunninghouders, van wie de parkeervergunning afloopt, met een brief over deze nieuwe mogelijkheid.

De regeling met bezoekerskaartjes blijft voorlopig ongewijzigd. U kunt hiervoor terecht bij de balie in het gemeentehuis zonder afspraak.

Bedrijfsparkeervergunningen later dit jaar digitaal

Later dit jaar wordt het ook mogelijk om de bedrijfsparkeervergunningen online aan te vragen en verlengen. In Valkenswaard zijn parkeervergunningen aan te vragen door een beperkt aantal bedrijven, zoals klus-, installatie- of schildersbedrijven/bezorgdiensten.

Voortdurend verbeteren (digitale)dienstverlening

Op dit moment kunnen bewoners parkeervergunningen regelen bij de balie van het gemeentehuis. Dat kan zonder afspraak. De kosten moeten direct aan de balie worden voldaan waarna de parkeervergunning wordt uitgereikt.

De gemeente Valkenswaard werkt voortdurend aan meer, betere en efficiëntere digitale dienstverlening. Wij vinden het belangrijk dat inwoners en andere klanten 24 uur per dag zoveel mogelijk zaken online kunnen regelen met de gemeente.

Voor degenen die dat (nog) niet willen of kunnen, blijft het mogelijk om aan de balie een parkeervergunning te regelen.