Ontdek veelzijdig Valkenswaard

Bekijk de afbeelding op groter formaat

12 januari 2021 - Valkenswaard is enorm veelzijdig. Levensgenieters, natuur- en cultuurliefhebbers, sportievelingen; ze genieten allemaal van onze bourgondische gemeente. Bovendien is Valkenswaard zeer zorgzaam.

Er is een groot aanbod van diensten dat ervoor zorgt dat mensen zo lang mogelijk in hun eigen huis kunnen blijven wonen, hun eigen dagelijkse ritme volgend, in de eigen buurt. Op de Sociale kaart die te vinden is op de website valkenswaardoogvooriedereen.nl, vindt u dan ook een overzicht van de vele activiteiten, diensten en organisaties die de gemeente rijk is. U vindt op de kaart voorzieningen waar - als de coronamaatregelen het toelaten - iedereen aan mee kan doen, zoals sporten, samen iets leren, uitrusten en genieten.

Speciaal?

Zoekt u iets speciaals? Iets op het gebied van opvoeding en gezin bijvoorbeeld, of iets cultureels, dan kunt u eenvoudig zoeken op onderwerp. Wilt u weten wat er bij u ‘om de hoek’ allemaal gebeurt, dan klikt u onder Mijn buurt op Borkel en Schaft, Dommelen of Valkenswaard. De sociale kaart heeft ook een agenda, maar die is nu vanwege corona natuurlijk wat uitgedund. Als de coronamaatregelen het weer toelaten, vindt u hier ongetwijfeld de meest uiteenlopende evenementen.

Voor iedereen

Via de Sociale kaart kunt u snel en makkelijk vinden wat u zoekt. De kaart is voor jong en oud. Slechtzienden kunnen de pagina voor laten lezen of de letters vergroten en ook aan mensen met dyslexie is gedacht.

Continu

Verenigingen, stichtingen en andere organisaties in Valkenswaard zijn door de gemeente uitgenodigd om hun aanbod op de kaart te zetten. Hier is, eind vorig jaar, massaal gehoor aan gegeven. De sociale kaart wordt continu aangevuld. Nieuwe diensten of andere initiatieven worden zo onder de aandacht gebracht van Valkenswaardenaren.

Contact

De sociale kaart bevat ook een overzicht van manieren om in contact te komen met mensen die u verder helpen op het gebied van WMO, werk & inkomen en inburgering. Tijdelijk vindt u ook informatie over het coronavirus. Actuele en meer uitgebreide informatie hierover vindt u op de websites valkenswaard.nl/coronanieuws en rijksoverheid.nl/coronavirus.