Onderzoeksrapport raadslid openbaar

17 april 2018 - Op 17 april heeft de voorzitter van de onderzoekscommissie – Dhr. D.W. de Cloe – het onderzoeksrapport naar de vermeende integriteitschending door raadslid de heer R.T.M.M. van Dijk, aangeboden aan burgemeester Ederveen. Dit gebeurde tijdens een besloten raadsvergadering. De raad heeft vervolgens het rapport openbaar gemaakt.

De uitkomsten van het onderzoek kunt u in het rapport hieronder inzien (zie bijlage). Ook vindt u hier een persbericht van de onderzoekscommissie.

De raad heeft besloten het rapport te bespreken tijdens een openbare raadsvergadering. Dat gebeurt morgen, donderdag 19 april, om 20.00 uur. Het onderwerp wordt toegevoegd aan de raadsagenda voor die avond.

Aanleiding onderzoek

Op 6 februari 2018 is aan een externe onderzoekscommissie opdracht gegeven tot het uitvoeren van een onderzoek naar de integriteit van de heer R.T.M.M. van Dijk als raadslid van de gemeente Valkenswaard. Dit naar aanleiding van de publicaties van het Eindhovens Dagblad van zaterdag 20 januari 2018.

In het publicatieoverzicht vindt u een overzicht van onze publicaties over de vermeende integriteitschending door raadslid Van Dijk vanaf 22 januari 2018.