Onderzoek ‘Waar staat de gemeente Valkenswaard’?

Bekijk afbeelding op groter formaat

10 januari 2022 - Wat vinden inwoners van Valkenswaard van de voorzieningen in de gemeente? Betrekt de gemeente u voldoende bij het maken van plannen? Voelt u zich veilig in uw eigen buurt?

Als inwoner van onze gemeente bent u onze belangrijkste graadmeter. Uw mening stellen wij  zeer op prijs. Daarom neemt de gemeente deel aan het onderzoek ‘Burgerpeiling Waar Staat Je Gemeente’? Onafhankelijk bureau Flycatcher uit Maastricht voert dit onderzoek uit.

Doe mee aan onderzoek en geef uw mening

3.000 Inwoners, van 18 t/m 85 jaar, ontvangen medio januari 2022 een uitnodiging in de brievenbus voor deelname aan de online enquête. Papieren deelname is ook mogelijk.

De onderwerpen waar wij graag uw mening over willen weten, zijn:

  • algemeen oordeel over de gemeente
  • relatie tussen de gemeente en haar inwoners
  • gemeentelijke dienstverlening
  • woon- en leefomgeving
  • samenleven en betrokkenheid
  • welzijn en zorg.

Deelname aan het onderzoek kost ongeveer 15 minuten. Wij hopen dat zoveel mogelijk inwoners de vragenlijst invullen, zodat we een goed beeld krijgen hoe inwoners denken over onderwerpen als woonomgeving en onze dienstverlening. De vragenlijst kan tot maandag 31 januari 2022 (online) worden ingevuld. Het onderzoeksbureau behandelt uw antwoorden en gegevens strikt vertrouwelijk en anoniem.

Dienstverlening meerdere gemeenten vergelijken

Doordat meerdere gemeenten meedoen aan het onderzoek, kunnen we de resultaten met elkaar vergelijken. Zo krijgen we niet alleen de mening van onze inwoners over de dienstverlening, maar is ook te zien hoe de resultaten zich verhouden tot die van andere deelnemende gemeenten.

Waar de gemeente Valkenswaard staat, wordt naar verwachting in de loop van februari 2022 bekend. Wij melden het zodra de resultaten gepubliceerd worden op www.waarstaatjegemeente.nl.