Nieuwe ambtstermijn voor burgemeester Ederveen in Valkenswaard

Dit item is gearchiveerd op 07-05-2019.

19 maart 2019 - Burgemeester Anton Ederveen is vandaag, 19 maart 2019, opnieuw voor zes jaar beëdigd als burgemeester van Valkenswaard.

De beëdiging vond plaats in het provinciehuis in Den Bosch door Commissaris van de Koning, de heer Wim van de Donk. Het Koninklijk besluit tot herbenoeming werd op 19 februari 2019 genomen.

In het najaar is de procedure tot herbenoeming volgens protocol in werking gezet en in  november 2018 stemde de gemeenteraad in met een herbenoeming

Plezier in mijn werk

Burgemeester Ederveen (48) begon in Valkenswaard in maart 2007, als jongste burgemeester van Nederland. Hij wil hier graag verder en gaf in januari 2018 in zijn nieuwjaarstoespraak al aan dat hij uitkeek naar een derde ambtstermijn in Valkenswaard:

”Mijn gezin en ik hebben het hier erg naar onze zin. Wij zijn hier als familie geaard en ik heb nog steeds heel veel plezier in mijn werk in Valkenswaard." 

Tot het takenpakket van de burgemeester behoort onder meer de zorg voor Openbare orde en veiligheid, toekomstvisie, bestuurlijke aangelegenheden, intergemeentelijke samenwerking, burgerzaken, communicatie en marketing. De burgemeester gaat in 2019 ook op zoek naar aan met name die jonge stem in onze gemeente.

“Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst, dus komend jaar ga ik op zoek naar een Kinderburgemeester voor Valkenswaard.”

     

Foto: Bert Jansen