Coronavirus en dienstverlening gemeente Valkenswaard

Door het coronavirus (COVID-19) werken medewerkers van de gemeente Valkenswaard, als dat kan, thuis. Dat kan gevolgen hebben voor onze dienstverlening. 

Openingstijden

De openingstijden van het Klantcontactcentrum zijn gewijzigd.

Afspraak

Op dit moment kunt u alleen telefonisch een afspraak maken via (040) 2083444. Maak een nieuwe afspraak als u verkouden bent, hoest of koorts heeft. Kom alleen, behalve als het noodzakelijk is om met meerdere personen tegelijk te komen.

Direct regelen

We beperken onze dienstverlening tot producten die niet kunnen worden uitgesteld en die niet digitaal kunnen worden verstrekt. Regel alles zo veel mogelijk online. Ga hiervoor naar de webpagina 'Direct regelen'.

Trouwlocatie Weerderhuys

Met inachtneming van 1.5 meter afstand is er, ondanks de versoepeling van de maatregelen, plaats voor maximaal 15 personen exclusief bruidspaar.

Samen beschermen we de mensen om ons heen!

Sluit venster

Nieuwe Adviesraad Sociaal Domein van start

Dit item is gearchiveerd op 28-10-2019.

23 maart 2017 - Het college van burgemeester en wethouders heeft op 7 februari en 14 maart 2017 besloten om in totaal zeven leden en twee aspirant-leden te benoemen voor de Adviesraad Sociaal Domein.

Die nieuwe leden zijn:

  • Hans Bimmel
  • Judith Aarts
  • Annelies van Rijswijk
  • Ton Essing
  • Cor Creemers
  • Antoinetta Hogenkamp
  • Fred Fens
  • Marielle Schellekens (aspirant)
  • Marijke Rijkers (aspirant)

De leden van de adviesraad zijn allen inwoners van de gemeente Valkenswaard en hebben affiniteit met het sociaal domein. Veelal zijn ze werkzaam (of geweest) binnen het sociaal domein, of hebben vrijwilligersfuncties op dit gebied vervuld.
Wethouder Hetty Tindemans: “Mooi dat we de invulling van de nieuwe Adviesraad nu rond hebben. Namens het hele college kan ik zeggen dat wij er alle vertrouwen in hebben dat de leden over de juiste kwaliteiten bezitten om hun taak in de adviesraad goed te kunnen vervullen"

Voorzitter voor nieuwe Adviesraad Sociaal Domein

Het college van burgemeester en wethouders besloot op 10 januari 2017 om de heer F. (Frans) Verdonck te benoemen tot voorzitter van de nieuwe Adviesraad Sociaal Domein. De heer Verdonck was, samen met een onafhankelijke commissie, verantwoordelijk voor de werving en selectie van de leden van de Adviesraad en de voordracht aan het college.

Aanleiding

Het college besloot in oktober 2016 om een nieuwe, bredere WMO-adviesraad, de Adviesraad voor het Sociaal Domein, in te stellen voor de gemeente Valkenswaard. De nieuwe adviesraad gaat fungeren als ‘de oren en ogen van de gemeente’ en adviseert op de gebieden van Wmo, Jeugd en de Participatiewet. De Adviesraad bestaat uit betrokken inwoners van onze gemeente die kunnen adviseren op één van deze gebieden en een sterke maatschappelijke betrokkenheid hebben. De gemeente Valkenswaard hecht grote waarde aan het betrekken van burgers en belangenorganisaties en wil komen tot breed gedragen besluitvorming.

Werkgroepen binnen de adviesraad

Na de werving en benoeming van de leden van de Adviesraad Sociaal Domein zijn er binnen de adviesraad 3 werkgroepen ingericht: de werkgroep Wmo, werkgroep Jeugd en werkgroep Participatiewet.

Nieuwe Adviesraad meteen van start

De benoemde leden zijn ingedeeld in de verschillende werkgroepen en zijn meteen van start gegaan. Binnenkort zal de Adviesraad zelf bekend maken hoe hij zijn rol zal gaan invullen en op welke manier de Adviesraad contact zal leggen met belangenorganisaties en/of inwoners.

Op de foto van links naar rechts:wethouder Hetty Tindemans, voorzitter Frans Verdonck en leden Fred Fens, Cor Creemers, Judith Aarts, Marijke Rijkers (aspirantlid), Marielle Schellekens (aspirantlid), Antoinetta Hogenkamp, Annelies van Rijswijk, Hans Bimmel, Ton Essing. Foto: Jurgen van Hoof.