Nieuw! UNESCO Kinderspeurtocht nu verkrijgbaar

Bekijk afbeelding op groter formaat

10 januari 2022 - We hebben in Valkenswaard een (tijdelijke) UNESCO culturele wandelroute. Hier hebben we nu een kinderspeurtocht aan toegevoegd. Deze is geschikt voor de leeftijd van 6 tot en met 10 jaar. Zijn de kids wat jonger? Geen nood, met een beetje hulp kom je een heel eind.

Een leuk uitje voor het hele gezin, passend in deze tijd.

Wij zijn trots op de UNESCO erkenningen voor de Corsocultuur en de Valkerij. Want zowel het Bloemencorso als de Valkerij zijn onlosmakelijk verbonden met de Valkenswaardse cultuur en identiteit. Om dit te vieren, is er in korte tijd hard gewerkt aan het realiseren van de UNESCO culturele wandelroute Valkenswaard.

In deze wandelroute en speurtocht ligt de nadruk op het Bloemencorso en de Valkerij. Onze kroonjuwelen, de werelderfgoed elementen. Ook onze parels op cultureel gebied krijgen hier een welverdiende plek in zoals de sigarenmakerij en het Nederlands Steendrukmuseum. Waarbij voor laatstgenoemde nog het vermelden waard is dat afgelopen maand de drukkunst bijgeschreven is in de Inventaris Immaterieel Erfgoed Nederland.

Kaarten gratis verkrijgbaar

Kaarten van de speurtocht en wandelroute zijn gratis verkrijgbaar bij de Bibliotheek en online te downloaden via Visit Valkenswaard. Een mooie gelegenheid om een frisse neus te gaan halen en te genieten van de cultuur die Valkenswaard rijk is. Veel speur- en wandelplezier!


Lees eerdere nieuwsberichten: