Natuurspeeltuin in Kornoejelaan in het Gegraaf

Dit item is gearchiveerd op 09-05-2019.

8 april 2019 - Dit jaar komt in de groenstrook aan de Kornoeljelaan in wijk het Gegraaf een natuurspeeltuin.

Uit het overleg met de wijkcommissie en buurtbewoners over de renovatie van speelplekken in het Gegraaf, kwam het uitdrukkelijke verzoek om op deze plek een natuurspeeltuin in te richten. Alle speeltoestellen worden daar uitgevoerd met toepassing van volledig natuurlijke materialen, onder andere onbehandeld Europees hardhout.

Dit speeltuintje kan gerealiseerd worden omdat uit de renovatie van de andere speelplekken in het Gegraaf een bedrag over blijft. De gemeente vult het benodigde bedrag verder aan met de geld dat in 2016 beschikbaar is gekomen vanwege opheffing van de coöperatie Streekontwikkeling BovenDommel. Toen organiseerde de gemeente een prijsvraag over de verfraaiing van de gemeente. Het aanleggen van een natuurspeeltuin ‘ergens in Valkenswaard’ kwam toen als winnend idee uit de bus. Het duurde even…, maar die plek is nu dus gevonden!

Wijkcommissie het Gegraaf betrekt (de kinderen van) de bewoners bij de keuze van speeltoestellen, binnen de grenzen van het beschikbare bedrag. Ook met de indienster van het winnende idee is contact gelegd en zij zal in de loop van dit jaar betrokken worden bij de opening.

Het moodboard onderaan deze webpagina is vooral een impressie. Er kan een voorkeur zijn voor andere toestellen, afhankelijk van de inbreng van de kinderen. De wijkcommissie heeft al wel wat ideeën opgehaald.