Coronavirus en dienstverlening gemeente Valkenswaard

Door het coronavirus (COVID-19) werken medewerkers van de gemeente Valkenswaard, als dat kan, thuis. Dat kan gevolgen hebben voor onze dienstverlening. 

Openingstijden

De openingstijden van het Klantcontactcentrum zijn gewijzigd.

Afspraak

Op dit moment kunt u alleen telefonisch een afspraak maken via (040) 2083444. Maak een nieuwe afspraak als u verkouden bent, hoest of koorts heeft. Kom alleen, behalve als het noodzakelijk is om met meerdere personen tegelijk te komen.

Direct regelen

We beperken onze dienstverlening tot producten die niet kunnen worden uitgesteld en die niet digitaal kunnen worden verstrekt. Regel alles zo veel mogelijk online. Ga hiervoor naar de webpagina 'Direct regelen'.

Trouwlocatie Weerderhuys

Met inachtneming van 1.5 meter afstand is er, ondanks de versoepeling van de maatregelen, plaats voor maximaal 15 personen exclusief bruidspaar.

Samen beschermen we de mensen om ons heen!

Sluit venster

Melding voorgenomen kap 32 bomen Luikerweg / N69 Zuid

Dit item is gearchiveerd op 15-10-2019.

6 augustus 2019 - De gemeente Valkenswaard is geïnformeerd door de Omgevingsdienst Brabant Noord over de voorgenomen kap van 32 bomen aan de Luikerweg / N69 Zuid.

Hiervoor is door wegenbouwer Boskalis in opdracht van de Provincie Noord-Brabant een melding gedaan.

Voor de voorgenomen kap van de 32 betreffende bomen is volgens de Wet natuurbescherming geen vergunning van de gemeente nodig, maar kan worden volstaan met een melding bij de provincie.
Deze melding komt in de plaats van de eerdere aanvraag voor een kapvergunning van 83 bomen aan de Luikerweg / N69 Zuid. Die eerdere aanvraag betrof óók 51 monumentale eiken binnen onze gemeente. Na overleg tussen de gemeente en de provincie, besloot de provincie deze aanvraag in te trekken.