Meer keuze bij mobiel parkeren Valkenswaard

Dit item is gearchiveerd op 26-01-2018.

27 december 2017 - Vanaf 1 februari 2018 kunt u in Valkenswaard voor betaald parkeren in het centrum gebruik maken van elke in Nederland actieve provider/aanbieder voor mobiel parkeren.

Op dit moment kan dat nog maar via 3 providers. Door de uitbreiding komen er ook enkele providers bij die in België actief zijn.
De gemeente Valkenswaard wil met deze extra service het betaald parkeren klantvriendelijker maken. Parkeerders betalen achteraf voor de werkelijke parkeertijd. U hoeft dus niet vooraf in te schatten hoe lang u zult parkeren en betaalt niet teveel. Mobiel parkeren kan door mobiel bellen, sms’en, of via een app op uw mobiele telefoon.

Om mobiel te kunnen parkeren, moet u zich eenmalig registreren bij één aanbieders van uw keuze. Vanaf februari kunt u kiezen uit de volgende aanbieders: ANWB parkeren, Ease2pay, EasyPark, GoSparc, MKB Brandstof, Multi Tank card, My Order, ParkD, Park-line, Parkmobile, Parksen, Q-park, SMS Parking, Stadsparkeren, Sunhill, Ulu en Yellowbrick. Registratie kan via de websites of in de app van deze bedrijven. Direct of binnen enkele dagen na registratie ontvangt u een bevestiging. De maandelijkse abonnementskosten variëren per aanbieder van € 0,00 tot € 7,00 (excl. de verschuldigde parkeerbelasting).

Als u mobiel parkeert, hoeft u geen parkeerkaartje te printen en in de auto te leggen. Het kenteken van de auto geldt als identificatie. Tijdens het registreren bij de aanbieder wordt naar het kenteken en eventueel het mobiele nummer gevraagd.Parkeercontroleurs scannen met hun handterminal de kentekenplaat: Zo kunnen zij zien of de auto is aangemeld voor die locatie. Zo niet, dan schrijft de parkeercontroleur een boete (naheffingsaanslag) uit.

Informatiecampagne in januari

Dit is een eerste aankondiging. In de loop van januari start een informatiecampagne waarbij de gemeente samenwerkt met onder meer Centrummanagement Valkenswaard waarbij winkeliers en horeca-ondernemers in het centrum zijn aangesloten. Via berichten in de krant, via website en social media, via informatiekaartjes en bordjes bij de parkeerautomaten, volgt nadere informatie over het mobiel parkeren.

Vanaf uiterlijk19 januari vindt u alle actuele informatie over mobiel parkeren op deze website bij mobiel parkeren. Daar komt ook een verwijzing naar een onafhankelijk overzicht van alle beschikbare aanbieders van mobiel parkeren.