Maandelijkse Molenmarkt Borkel 3 april van start

Dit item is gearchiveerd op 29-10-2021.
Bekijk de afbeelding op groter formaat

1 april 2021 - Vorig jaar heeft Dorpsinitiatief Borkel en Schaft bij de Borkelse molen aan de Dorpsstraat voor het eerst een Molenmarkt met verse producten georganiseerd. Dat was een groot succes. Daarom krijgt de Molenmarkt nu een vervolg.

Voortaan zal jaarlijks van april tot en met september op de eerste zaterdag van de maand de Molenmarkt worden georganiseerd.

Initiatiefnemers Pascale van Deuren en Leon Lutters lichten namens Dorpsinitiatief enthousiast hun plannen toe. Pascale van Deuren: “De Molenmarkt kan een ontmoetingsplek zijn die past bij het sociale karakter van het dorp. Tegelijkertijd is de markt ook interessant voor het toerisme en biedt hij kansen voor de ondernemers in het dorp.” Leon Lutters vult aan: “Er zijn op de markt lekkere producten van goede kwaliteit te koop. Denk aan brood, groente en fruit, chocolade, bloemen, ambachtelijke producten en goede koffie.”

Om de Molenmarkt structureel mogelijk te maken heeft de gemeente een overeenkomst gesloten met Dorpsinitiatief. Wethouder Theo Geldens licht toe: “Valkenswaard staat onder meer bekend om haar weekmarkt. Het is mooi en goed voor Borkel en Schaft dat er dankzij het Dorpsinitiatief ook in Borkel een markt wordt georganiseerd. In deze  lastige tijden voor veel ondernemers, is het fijn om te zien dat ze actief (nieuwe) kansen pakken waar dat mogelijk is.”

De Molenmarkt is op de eerste zaterdag van de maand open van 10.00 tot 16.00 uur. Natuurlijk gelden ook op deze markt de coronaregels voor de kooplieden en bezoekers.

Meer informatie vindt u op de Facebookpagina Molenmarkt Borkel & Schaft.

Foto: Carlo van den Broek