Landgoed Heidehorst in de verkoop

Dit item is gearchiveerd op 20-01-2020.

10 april 2017 - De gemeente Valkenswaard start met de verkoop van exclusieve bouwkavels op Landgoed Heidehorst. Dit landgoed biedt ruimte aan vijf kavels met een gemiddelde grootte van 2.700 m2 en grenst aan het prachtige natuurgebied Dommeldal. Een toplocatie omringd door natuur en toch met alle belangrijke voorzieningen binnen handbereik.

/De interesse én verkoop van nieuwbouwwoningen en bouwkavels neemt toe, aangemoedigd door het groeiend consumentenvertrouwen. Ook de interesse in het hogere segment groeit. Het aanbod in bouwgrond is in dit laatste segment echter beperkt. Met Landgoed Heidehorst heeft de gemeente Valkenswaard een aantrekkelijk aanbod voor deze markt.

Privaat en semi-privaat

Heidehorst is een ruim opgezet landgoed waar slechts vijf kavels worden uitgegeven. Het landgoed is gelegen op een terp die langzaam afdaalt richting de meanderende Dommel. Het landgoed omvat private en semi-private delen. Zo zijn de oprijlaan (de dam) en het gemeenschappelijk hof - voor de toegang tot de privékavels – semi-privaat. De privékavels omvatten ruimte voor de bouw van woningen tot circa 1.500 m3. De bouwkavels variëren in ruimte van 1.078 tot 1.420 m2. Daarnaast bevat iedere kavel ook een deel zonder bouwbestemming; weilanden, variërend van 570 tot 2.278 m2, die aansluiten op de tuinen van de woningen.

Natuur en voorzieningen dichtbij

Het landgoed grenst direct aan het recent herontwikkelde natuurgebied Dommeldal. Een prachtig gebied dat een klein paradijs vormt voor watergebonden flora en fauna. Met bloemrijk grasland, houtwallen, houtsingels en struweel. Aan de andere zijde is de terp verbonden met de jonge wijk Lage Heide; een zorgvuldig opgezet bouwproject, ten zuiden van de oude dorpskern van Dommelen. Ook op korte afstand bevindt zich natuurparel De Malpie dat zich uitstrekt van Valkenswaard tot het kerkdorp Borkel en Schaft. Dit gebied met vennen, ‘wetlands’, schrale heide en bossen behoort in zijn soort tot de top van Europa. Belangrijke voorzieningen bevinden zich dicht bij Lage Heide: scholen, winkels en horeca. De verbinding met Eindhoven is goed. Straks is met de komst van de Westparallel deze route helemaal ideaal. Deze nieuwe weg verbindt de Luikerweg met de A67 (Antwerpen-Venlo). De binnenstad van Eindhoven is dan nog slechts een kwartier rijden.

Geïnteresseerden in een exclusieve kavel op Landgoed Heidehorst kunnen direct contact opnemen voor een persoonlijk en informatie gesprek. U kunt daarvoor een e-mail sturen aan lageheide@valkenswaard.nl of telefoon 040-208 34 05. Meer informatie vindt u ook op www.lageheide.nl of op http://www.valkenswaard.nl/in-valkenswaard/lage-heide_43319