Laatste grote werkzaamheden Europalaan

Dit item is gearchiveerd op 20-01-2020.

8 juni 2017 - In het weekend van 16, 17 en 18 juni worden de laatste, grote werkzaamheden verricht aan de Europalaan en de aansluiting bij de Eindhovenseweg. In verband hiermee moet het verkeer rekening houden met verkeershinder en omleidingen nabij de kruising Merendreef/Geenhovensedreef/Eindhovenseweg.

De werkzaamheden starten op vrijdag 16 juni - buiten de spits – en duren tot en met zondagavond 18 juni. Op vrijdag overdag wordt de verlengde afslag richting de Geenhovensedreef (gezien vanuit Eindhoven) voorzien van de onderlagen. In de avonduren (na de spits) start het frezen van de rijbanen van de N69 tot aan de kruising.

Tijdens het weekend is het weggedeelte tussen de kruising Geenhovensedreef/Merendreef en de aansluiting op Europalaan/Eindhovenseweg afgesloten. Het deel van de N69 vanaf de gemeentegrens tot aan de bebouwde komgrens wordt in delen aangepakt. Hierdoor is altijd één rijstrook beschikbaar. Verkeer van en naar Valkenswaard wordt omgeleid via de Merendreef of de Geenhovensedreef.

Tijdens de werkzaamheden wordt een deel van de Eindhovenseweg (N69) en de genoemde kruising voorzien van een nieuwe toplaag. Ditzelfde geldt voor de aansluiting van de Europalaan en de Eindhovenseweg. Laatstgenoemde werkzaamheden stonden al in de planning in het kader van de reconstructie van de Europalaan. De werkzaamheden aan de N69 worden nu direct meegenomen – om zo ook onnodige verkeershinder later te voorkomen - in opdracht van de Provincie Noord-Brabant.

Lees meer over de Europlaan en andere projecten op de website Bereikbaar Valkenswaard