Kraampje op weekmarkt op 10 oktober

Dit item is gearchiveerd op 14-10-2019.

7 oktober 2019 - Heb je ‘m al geroken? Het nieuwe parfum XTACY? Nee? Dan kan je op 10 oktober in Valkenswaard terecht!

Lekker? Of toch een bijzonder luchtje? Heb je het wel eens eerder geroken en waar denk je dat deze geur op gebaseerd is? Je had het misschien niet verwacht maar wat je ruikt is de geur van een XTC-lab…! Dit parfum maakt je bekend met de geur van XTC-labs en dumpingen. Je kunt zo op deze manier leren herkennen en ook melden bij bijvoorbeeld de politie of Meld Misdaad Anoniem. Zo kunnen we er samen voor het terugdringen van drugscriminaliteit.

Zou je de geur van hennep herkennen? De meeste mensen beantwoorden deze vraag met ‘ja’. Maar heb je ook enig idee welke lucht er vrij komt bij de productie van XTC in een XTC laboratorium? Dat weten veel mensen nog niet en is daarom belangrijk om extra aandacht voor te hebben.

In 2018 zijn 82 drugslabs, 79 chemische opslaglocaties en bijna 300 dumpingen in Nederland aangetroffen.

Met jouw hulp kunnen we meer XTC-criminelen opsporen en ongelukken voorkomen.

Dit parfum is ontwikkeld door het Openbaar Ministerie en ondersteunt de integrale strijd tegen ondermijnende criminaliteit.

Week van de Veiligheid

Van 7 tot 13 oktober is het de week van de Veiligheid. Op 10 oktober zal er de hele dag op de markt in Valkenswaard een kraampje namens de gemeente staan. Ook zullen er agenten van de politie aanwezig zijn en medewerkers van de woningbouwcorporatie, Woningbelang. Deze dag wordt er aandacht gevraagd voor het herkennen van verschillende soorten drugsgeuren. Er is een koffer met parfumflesjes aanwezig waarin de geur van een xtc-lab te ruiken is.