Kloosterplein in het nieuw

Dit item is gearchiveerd op 07-12-2020.
Bekijk de afbeelding op groter formaat

16 november 2020 - Deze week is de laatste hand gelegd aan het Kloosterplein. Het plein kreeg een nieuwe - meer functionele - indeling én meer groen.

Het Kloosterplein was het laatste parkeerterrein dat een opknapbeurt kreeg als onderdeel van het Masterplan Centrum. Eerder al werden het Prinses Irene Brigade-, het Kerverij- en het Carillonplein aangepakt. Naast een andere indeling en meer groen werden op het Kloosterplein ook zogenaamde infiltratiebuizen ingegraven. Deze buizen zorgen dat het regenwater geleidelijk kan wegvloeien in de bodem.

Onderdeel van Masterplan Centrum

De aanpak van het Kloosterplein is onderdeel van het Masterplan Centrum. Met het Masterplan Centrum werken we aan de toekomst van Valkenswaard. De investering in uitstraling en nieuwe inrichting zorgt voor meer sfeer en beleving. Straten, pleinen en parkeerterreinen gaan op de schop. Het winkelhart wordt groener en compacter.

De volgende stap naar het nieuwe centrum? Die staat in de planning voor januari 2021. Dan starten de werkzaamheden aan de westzijde van de Markt en wordt ook de rijloper (de verbindingsstrook tussen de Markt en de Peperstraat) aangepast. Meer info op www.valkenswaard.nl/masterplan.

Fotobijschrift

Wethouder Theo Geldens plant symbolisch de laatste hagen als afronding van de werkzaamheden aan het Kloosterplein.