Kinderen ontbijten met burgemeester

Dit item is gearchiveerd op 11-11-2019.

5 november 2018 - De week van 5 tot en met 9 november staat in het teken van gezellig en gezond samen ontbijten op school. Tijdens deze week van het Nationaal Schoolontbijt, waarin meer dan een half miljoen kinderen van 5 tot en met 9 november met elkaar ontbijten op zo’n 2500 basisscholen, vindt ook het Burgemeestersontbijt plaats. 

In de gemeente Valkenswaard schuift burgemeester Ederveen aan bij de leerlingen van basisschool De Dorenhagen voor een gezamenlijk ontbijt. In 275 andere gemeenten vindt ook een gezamenlijk ontbijt plaats met leerlingen van een basisschool en een burgemeester. Tijdens dit ontbijt, dat de kinderen zelf regelen, maken de burgemeester en de kinderen kennis met elkaar en de burgemeester betaalt symbolisch voor zijn ontbijtje met een donatie aan stichting Kinderpostzegels, dit jaar het goede doel van het Nationaal Schoolontbijt. Deze stichting zet zich in voor kwetsbare kinderen. Het thema voor dit jaar van de ontbijtweek is ‘Een feestje voor iedereen’, waarbij scholieren op een speelse manier leren dat iedereen erbij hoort en niemand buiten de boot valt.

Donderdag 8 november om 8.30 uur start het gezamenlijk ontbijt in basisschool De Dorenhagen, Hertog Hendrikstraat 1 in Valkenswaard.

Het Nationaal Schoolontbijt

Het Burgemeestersontbijt in zo’n 275 gemeenten is onderdeel van het Nationaal Schoolontbijt, dat voor het 16e jaar op rij een week lang met gezonde ontbijtjes en lesmateriaal aandacht schenkt aan een goede start van de dag. Die aandacht is nodig, omdat nog steeds veel kinderen niet, niet altijd of niet gezond ontbijten. Het educatieve ontbijtevenement heeft de steun van het Voedingscentrum, Jongeren Op Gezond Gewicht, de Maag Lever Darm Stichting en de Nederlandse Coeliakie Vereniging. Bovendien is het Nationaal Schoolontbijt ambassadeur van Gezonde School.