Kick-off regionale samenwerking aangepast sporten

Dit item is gearchiveerd op 14-10-2019.

Gezamenlijk persbericht deelnemende partners Aangepast sporten

02 februari 2017 - De regionale samenwerking aangepast sporten regio Eindhoven is een feit. Tijdens de kick-off in het inspiratiecentrum van de GGzE is ook de website en app van Uniek Sporten gelanceerd voor de regio Eindhoven, een initiatief van Fonds Gehandicaptensport.

Onder de naam Sportlight zijn de samenwerkende gemeenten aan de slag gegaan om passend sport- en beweegaanbod voor mensen met een beperking (mensen die minder gemakkelijk kunnen sporten of bewegen) dichtbij huis vindbaar te maken. Door bundeling van kennis, kwaliteit, menskracht, accommodaties en financiƫn is het doel de sport- en beweegdeelname van mensen met een beperking in de regio Eindhoven structureel te verhogen.

Iedereen moet mee kunnen doen

Ook de gemeente Valkenswaard is partner in de samenwerking aangepast sporten. Wethouder van Sport, Egbert Buiter: "Het is onze taak om iedereen te enthousiasmeren om te bewegen. Of je nu jong of oud bent, wel of geen beperking hebt, iedereen moet mee kunnen doen. Daarom is ons motto: "Grenzeloos vitaal in Valkenswaard."

Samenwerkende partners

De regionale samenwerking wordt mogelijk gemaakt door de provincie Noord-Brabant en de samenwerkende gemeenten Bergeijk, Cranendonck, Eindhoven, Heeze-Leende, Oirschot, Valkenswaard en Veldhoven.
Meer informatie is te vinden op: www.unieksporten.nl.