Installatie kinderburgemeester Amy Vos

Bekijk afbeelding op groter formaat

21 oktober 2021 - Vanochtend, donderdag 21 oktober, heeft burgemeester Anton Ederveen Amy Vos geïnstalleerd als nieuwe kinderburgemeester van Valkenswaard. De huidige kinderburgemeester, Sterre Geenen, heeft haar ambtsketen overgedragen aan Amy.

De bijeenkomst vond plaats bij basisschool De Dorenhagen, waar Amy op school zit.

Succesvolle sollicitatie Amy

Na een oproep aan leerlingen van groep 7 en 8 in de gemeente Valkenswaard om te solliciteren naar de functie van kinderburgemeester, zijn 25 leerlingen uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek met burgemeester Ederveen, wethouder Mieke Theus en Sterre Geenen, de kinderburgemeester tot vandaag.
Eén van die 25 was Amy Vos, 10 jaar en leerlinge van groep 8 van basisschool De Dorenhagen in Valkenswaard. Bij de sollicitaties viel Amy op door haar creatieve ideeën en haar vermogen anderen te betrekken bij deze ideeën, haar goede voorbereiding en haar spontaniteit.

Op 15 oktober maakte burgemeester Ederveen tijdens een bezoek op school bekend dat Amy Vos de nieuwe kinderburgemeester wordt. Amy wordt, na Iris Brom en Sterre Geenen, de derde kinderburgemeester van Valkenswaard.

Werkzaamheden kinderburgemeester

Amy gaat burgemeester Ederveen ondersteunen bij diverse werkzaamheden. Denk hierbij aan het uitreiken van Koninklijke onderscheidingen, aanwezigheid bij herdenkingen en dergelijke. Amy zal verder worden betrokken bij die zaken die kinderen in Valkenswaard belangrijk vinden.

De ‘ambtstermijn’ van de Kinderburgemeester van Valkenswaard is één jaar.


Op de foto van links naar rechts: de nieuwe (3e) kinderburgemeester Amy Vos, de 2e kinderburgemeester Sterre Geenen, burgemeester Ederveen en wethouder Mieke Theus.