Inloopbijeenkomst over speelplekken wijk Kerkakkers

Dit item is gearchiveerd op 18-01-2019.

7 januari 2019 - De gemeente Valkenswaard is bezig met het aanpassen van de speelplekken.

Na de zomer van 2018, zijn de speelplekken in wijk de Turfberg aangepast (op de Kreijenbeek na). Vanaf maandag 7 januari start de aannemer in de wijk Geenhoven. Daarna is het Gegraaf aan de beurt.
 

Inloopbijeenkomst speelplekken Kerkakkers 17 januari

Ook het aanpassen van de speelplekken in de wijk Kerkakkers wordt opgestart. Op donderdag 17 januari organiseert de gemeente, samen met wijkcommissie Kerkakkers, een inloopbijeenkomst voor de bewoners van de wijk. De bijeenkomst gaat over de toekomst van de 4 speelplekken in de wijk; aan de Minister Aalbersestraat, tussen de Judocus Smitsstraat en Pater Rijkenstraat, aan de Dr. Schaepmanstraat en in de Columbusstraat. Belangstellenden kunnen tussen 17.00 uur en 19.00 uur vrij binnenlopen bij het buurthuis van Buurtvereniging de Horizon aan de Amundsenstraat 5.

Om ook kinderen de gelegenheid te geven om de plannen voor de speeltuintjes te bekijken, organiseren we de bijeenkomst vanaf 17.00 uur.

Op 17 januari lichten medewerkers van de gemeente de plannen toe en horen zij graag opmerkingen en reacties van bewoners. Na de bijeenkomst wordt bekeken of, en hoe, de verzamelde reacties verwerkt kunnen worden in de plannen.

Achtergrond

De gemeenteraad heeft een Speelruimte- en Beheerbeleid vastgesteld. Het college heeft een besluit genomen over de wijze waarop dit beleid uitgevoerd wordt. Zo is het toegankelijk maken van de speelplekken één van de speerpunten. De gemeente wil wijkorganen en (andere) inwoners zoveel mogelijk betrekken bij de uitvoering van het beleid. De aanpassingen aan de speelplekken lopen uiteen van het verwijderen van het hekwerk tot een complete renovatie. Enkele locaties blijven zoals ze zijn. Ook zullen speelplekken moeten verdwijnen.

Informatie

Heeft u vragen over de bijeenkomst op 17 januari, of over aanpassing van de speelplekken, dan kunt u deze stellen via mailadres: speelplekken@valkenswaard.nl.