Informatiebord Malpie in Borkel en Schaft

Dit item is gearchiveerd op 27-10-2017.

20 oktober 2017 - Op de parkeerplaats aan de Pater Aartslaan (nabij de Oude School) in Borkel en Schaft heeft Bosgroep Zuid Nederland in opdracht van de gemeente deze week een informatiebord over de Malpie geplaatst.

Natuurgebied De Malpie kent drie hoofdingangen: vlakbij de Venbergse watermolen (ingang noord), aan de Luikerweg/N69 (ingang west) én een aan de zuidzijde van de Malpie. Bij deze ingangen is een parkeerplaats die ingericht is met boomstammen en een informatiebord.
Een minder bekende ingang is die via de Pater Aartslaan in Borkel en Schaft. Tot deze week was hier geen informatie over de Malpie te vinden. Net als op de andere locaties staat hier nu een informatiepaneel met een dakje erboven en een naamstam eronder.

Bezoekers vinden hier informatie over de (historie van) De Malpie, de Malpiebossen en over de dieren in het natuurgebied. Ook bevat het bord verwijzingen naar het dichtstbijzijnde wandel- en fietsknooppunt.

Ommetje Borkel

Ook wandelaars die het ‘ommetje Borkel’ lopen, passeren daarbij het nieuwe informatiebord. Het ommetje is vorig jaar gerealiseerd door samenwerking van Natuurmonumenten en het DorpsInitiatief Borkel en Schaft. Het loopt door Borkel, door het Dommeldal en langs de Malpie. Het ommetje Borkel is opgenomen in het wandelroutenetwerk (knooppunten) en er is een routekaart in de maak. 

Op de foto van links naar rechts: Nelleke Hoeijmans-Kuijpers van het DorpsInitiatief en wethouder Hetty Tindemans (Natuurbeleid en Toerisme en Recreatie) bij het nieuwe informatiepaneel in Borkel en Schaft. Foto:Jurgen van Hoof.