Helpt u mee bij opruimen zwerfafval?

Dit item is gearchiveerd op 22-09-2019.

5 september 2019 - Doet u mee aan World Cleanup Day op zaterdag 21 september

Die dag zetten inwoners zich wereldwijd - en dus ook in Nederland - in om de open ruimte zwerfafval-vrij te maken. In Valkenswaard sluiten we daar graag bij aan en vragen uw aandacht voor deze actie. Een actie die ooit spontaan is ontstaan uit de inzet van bewoners, verenigingen en bedrijven.

Ook in Valkenswaard is een groep mensen actief die ons dorp weer een echt ‘Sgôn Valkenswaard’ wil maken, want alleen samen krijgen we dat voor elkaar! De gemeente stimuleert graag eigen initiatieven. Meedoen aan ‘World Cleanup Day’ past prima bij onze doelstelling om samen met inwoners, scholen, verenigingen en instanties te werken aan een schone leefomgeving: Schoon Valkenswaard. Hierbij bieden wij ondersteuning in de vorm van zwerfafvalgrijpers, afvalzakken en het ophalen van ingezameld vuil waar mogelijk.

Doet u mee?  

U kunt meehelpen als individu maar ook met uw gezin, vrienden, sportclub, vereniging, politieke partij, bedrijf, dorpsquizclub, school, corso-buurtschap, of wijkvereniging. De bedoeling is om zoveel mogelijk zwerfvuil op te ruimen op zoveel mogelijk locaties. Dat mag bij u in de straat, maar ook in de natuur of rondom de eigen school.
Dus, doe oproepen in uw eigen omgeving en verzamel mensen om samen iets te doen tegen het vuil op straat. 

Wilt u aansluiten bij het burgerinitiatief? Kom dan zaterdag 21 september tussen 11.00 en 12.00 uur naar de Markt tegenover de Nicolaaskerk in Valkenswaard om het opruimmateriaal op te halen. Tussen 16.00 en 17.00 uur kunt u het ingezamelde afval inleveren op de Markt. Van daaruit haalt de gemeente het op.
Er is om 17.00 uur een fotomoment voor alle deelnemers met het ingezamelde afval.

Geef even door als u mee wilt doen. Dat kan via een mail met uw naam en telefoonnummer en de locatie waar u zwerfafval wilt gaan opruimen, naar schoon@valkenswaard.nl. Bezoek en deel ook de Facebookpagina van Sgon Valkenswaard. Ook daar kunt u zich aanmelden om mee te doen, via een privébericht.