Groot onderhoud rijbaan Bakkerstraat

Dit item is gearchiveerd op 01-12-2019.

28 oktober 2019 - De gemeente voert vanaf maandag 4 november groot onderhoud uit aan de rijbaan in het deel van de Bakkerstraat tussen de Hofstraat en de Hegmulder.

We vervangen de bestaande bestrating van waterdoorlatende stenen door ‘normale’ straatstenen. Nieuwe straatkolken zorgen ervoor dat het regenwater alsnog onder de bestrating terecht komt. We hebben deze oplossing eerder met succes toegepast ter hoogte van het pleintje tussen de Bakkerstraat en Peperstraat.

In de praktijk is gebleken dat de systemen met waterdoorlatende stenen niet goed bestand zijn tegen de vele verkeersbewegingen die er plaatsvinden. De voegen worden steeds minder goed doorlatend. Hierdoor komen straatstenen sneller los te liggen met gevaarlijke situaties tot gevolg. Ook de onderhoudskosten nemen zo jaarlijks alleen maar toe. Daarom is nu besloten om de bestrating te vervangen door normale straatstenen.

Wegafsluiting en verkeersmaatregelen

De werkzaamheden duren naar verwachting vier weken, tot uiterlijk vrijdag 29 november. De Bakkerstraat is deze periode afgesloten voor auto- en fietsverkeer tussen de Hofstraat en de Hegmulder. Verkeer kan dus de Meule en de Hofnar niet bereiken vanaf de Bakkerstraat. U kunt de wijk Muldershoek in- en uitrijden via de Hegmulder.

Het gemeentehuis en Cultuurcentrum De Hofnar zijn bereikbaar via de Peperstraat.

Doorgaand verkeer wordt omgeleid via de Leenderweg en Europalaan.

Informatie

Direct aanwonenden worden per brief geïnformeerd over de werkzaamheden en planning.

Met vragen kunt u terecht bij de heer R. Jacobs via telefoonnummer (040) 2083444.