Groot onderhoud Abdijweg

Bekijk de afbeelding op groter formaat

12 oktober 2020 - Vanaf maandag 19 oktober voert de gemeente Valkenswaard onderhoudswerkzaamheden uit aan de Abdijweg in Borkel en Schaft.

Het asfalt is vanaf de Maastrichterweg tot aan de brug over de Tongelreep (=gemeentegrens bij Achelse Kluis) aan vervanging toe en de bermen kunnen het vele zware verkeer onvoldoende dragen.

Tijdens het werk wordt de bovenste asfaltlaag verwijderd en brengt de aannemer een nieuwe, verstevigende deklaag aan. De weg wordt ook aan beide kanten iets verbreed met asfalt.

De werkzaamheden duren ongeveer 4 weken, dus tot en met 13 november. De planning is onder voorbehoud van weersomstandigheden. 

Afsluiting Abdijweg

Tijdens de werkzaamheden is de Abdijweg volledig afgesloten voor al het verkeer en ook is het niet mogelijk om via de Kluizerdijk om te rijden. Verkeer richting de Achelse Kluis kan omrijden via de Maastrichterweg en Achel. Voor de bereikbaarheid van aanliggende percelen worden aanvullende maatregelen getroffen.

Afsluiting ook voor fietsers

De gemeente Heeze-Leende gaat in dezelfde periode onderhoud plegen aan de St. Benedictuslaan (tussen de brug over de Tongelreep en de Achelse Kluis). Daarom is het noodzakelijk om de weg richting de Achelse Kluis ook voor fietsers in zijn geheel af te sluiten. Fietsers kunnen alleen via de Maastrichterweg richting Achel, of via het Leenderbos omrijden naar de Achelse Kluis.

Vragen

Met vragen over de werkzaamheden, kunt u contact opnemen met de heer R. Jacobs van de gemeente via telefoonnummer (040) 2083444, of via een email naar rob.jacobs@valkenswaard.nl