Coronavirus en dienstverlening gemeente Valkenswaard

Door het coronavirus (COVID-19) werken medewerkers van de gemeente Valkenswaard, als dat kan, thuis. Dat kan gevolgen hebben voor onze dienstverlening. 

Openingstijden

De openingstijden van het Klantcontactcentrum zijn gewijzigd.

Afspraak

Op dit moment kunt u alleen telefonisch een afspraak maken via (040) 2083444. Maak een nieuwe afspraak als u verkouden bent, hoest of koorts heeft. Kom alleen, behalve als het noodzakelijk is om met meerdere personen tegelijk te komen.

Direct regelen

We beperken onze dienstverlening tot producten die niet kunnen worden uitgesteld en die niet digitaal kunnen worden verstrekt. Regel alles zo veel mogelijk online. Ga hiervoor naar de webpagina 'Direct regelen'.

Trouwlocatie Weerderhuys

Met inachtneming van 1.5 meter afstand is er, ondanks de versoepeling van de maatregelen, plaats voor maximaal 15 personen exclusief bruidspaar.

Samen beschermen we de mensen om ons heen!

Sluit venster

Gratis toilet met kinderverzorgingsruimte in centrum

Dit item is gearchiveerd op 07-12-2019.

15 november 2019 - In het pand van Verhagen Witgoed aan de Karel Mollenstraat Zuid 12 is sinds kort een toilet met kinderverzorgingsruimte geplaatst.Bezoekers van het centrum kunnen dit toilet tijdens openingstijden gratis gebruiken.

Voor centrumbezoekers die minder mobiel zijn, waren er beperkte mogelijkheden om naar het toilet te gaan. Cultuurcentrum De Hofnar en het gemeentehuis hebben een toilet dat voor iedereen toegankelijk is, maar liggen wat verder weg van de winkels. Nu Verhagen Witgoed een toilet heeft, is er in ieder geval de mogelijkheid om tijdens openingstijden naar de wc te gaan, ook voor mensen die minder mobiel zijn. De realisatie sluit ook aan bij een nadrukkelijke wens van de raad. Het toilet is onder meer voorzien van steunbeugels, verlaagde wasbak en is ruimer dan een ‘gewoon’ toilet. Het heeft ook een gedeelte voor kinderverzorging, dus geschikt om bijvoorbeeld een baby te verschonen.
Voor mensen die volledig rolstoelafhankelijk zijn is dit toilet niet geschikt omdat er geen ruimte is om de rolstoel naast de wc te plaatsen. Het is dus geen invalidentoilet, maar een minder validen toilet.

 ‘Het is belangrijk iedereen het centrum kan bezoeken’

William Verhagen, de eigenaar van Verhagen Witgoed, is blij dat hij op zijn locatie iets kan betekenen voor de inwoners van Valkenswaard. William: “Het is belangrijk dat iedereen het centrum kan bezoeken. Wanneer wij hier samen met de gemeente iets aan bij kunnen dragen doen we dit graag”. De gemeente Valkenswaard betaalt de extra voorzieningen en een kleine jaarlijkse vergoeding.
Wethouder Theo Geldens: “Vanuit het gemeentebestuur waarderen wij de bereidheid van deze ondernemer om mee te werken aan toegankelijkheid in ons centrum. Als gemeente kunnen wij het niet alleen. We willen overigens nog steeds een invalidentoilet realiseren in het centrum. Mogelijkheden daarvoor blijven we onderzoeken samen met het Centrummanagement."

Andere gratis toiletvoorzieningen

In het centrumgebied zijn er nu drie toiletten waar gratis gebruik van gemaakt kan worden tijdens openingstijden: het toilet bij Verhagen Witgoed en dat bij de Orangerie op de Corridor en bij Lunchroom Smakelijk bij de Kerverij. Buiten dit gebied gaat het om de (invaliden)toiletten in het gemeentehuis en Cultuurcentrum De Hofnar.

Helpt u mee aan toegankelijk Valkenswaard?

Onder het motto ‘Toegankelijkheid is de norm, ontoegankelijkheid de uitzondering’, werkt de gemeente Valkenswaard samen met de projectgroep Agenda 22 aan het verbeteren van toegankelijkheid van voorzieningen voor iedereen.
Ervaart u als inwoner bijvoorbeeld bij scholen, sport-, welzijns- en cultuurinstellingen, horeca, winkels of het gemeentehuis, (on)toegankelijkheid in brede zin (denk aan zien, horen, tasten en verplaatsen)? Meld ons wat u tegenkomt. Heeft u een idee hoe het beter kan? Geef ook dat aan ons door via onze webpagina, of telefonisch via (040) 2083444. Zo draagt u bij aan een ‘Valkenswaard voor Iedereen’.

Foto: Jurgen van Hoof