Gratis naar klimaatfilm ‘Before the flood’

Dit item is gearchiveerd op 20-01-2020.

14 april 2017- De gemeente Valkenswaard organiseert samen met Theater De Hofnar en VVV Valkenswaard de vertoning van de klimaatfilm ‘Before the Flood’. 

Op zaterdag 3 juni is om 20.15 uur in De Hofnar deze spraakmakende documentaire te zien, waarin acteur Leonardo DiCaprio wordt gevolgd in zijn rol als ‘vredesambassadeur’ van de Verenigde Naties. De film is gratis toegankelijk.
Om mensen te laten zien hoe ernstig de gevolgen van een veranderend klimaat zijn, ging DiCaprio op zoek naar de veranderingen die nú al aan de gang zijn. “De tijd om hierover te steggelen is voorbij, we hebben bijna geen tijd meer,” aldus de Amerikaanse acteur over de boodschap van de film ‘Before the Flood’.

De film volgt DiCaprio bij zijn reizen naar vijf continenten en het Noordpoolgebied, waarbij hij spreekt met wetenschappers, wereldleiders, activisten en lokale bewoners om een beter beeld te krijgen van de klimaatproblematiek en te zoeken naar concrete oplossingen.
De film begint voor Brabanders dicht bij huis, met een scene over het schilderij ‘Tuin der Lusten’ van Jeroen Bosch. De drie panelen van het werk: ‘het paradijs, de zondeval en de hel’, dienen in de film als metafoor voor de richting waarheen de aarde zich begeeft.

Unieke samenwerking

‘Before the Flood’ was tot 6 november 2016 gratis te bekijken via internet. Dankzij een unieke samenwerking tussen National Geographic, de Metropoolregio Eindhoven, de gemeente Valkenswaard, Theater De Hofnar en de VVV Valkenswaard, wordt de film nu ook éénmalig in De Hofnar getoond.
Wethouder Mart Wijnen: “Het veranderende klimaat vraag om actie. Wereldwijd, maar ook regionaal en in Valkenswaard. De urgentie is hoog. ‘Before the Flood’ maakt dat op een toegankelijke manier duidelijk. Daarom willen wij als gemeente deze film graag aan een breed publiek tonen.”

Gratis toegankelijk

De filmvertoning is gratis toegankelijk. Het is wel nodig om vooraf een kaartje af te halen. Dat kan vanaf zaterdag 15 april bij de VVV aan de Markt 19 tijdens de reguliere openingstijden www.vvvvalkenswaard.nl.
Belangstellenden kunnen maximaal 4 kaarten per persoon afhalen, zo lang de voorraad strekt. De film begint op 3 juni om 20.15 uur.

Foto: National Geographic- ©RatPac Documentary Films.