Glasvezelaanleg gestart in het buitengebied van Valkenswaard

Dit item is gearchiveerd op 02-03-2020.

17 februari 2020 - In Valkenswaard is donderdag 6 februari de eerste schop in de grond gegaan voor de aanleg van het glasvezelnetwerk in Valkenswaard.

De eerste graafwerkzaamheden werden uitgevoerd door Theo Geldens, wethouder van Valkenswaard en Karl-Heinz van der Made, directeur van Glasvezel buitenaf en aannemer ES Fiber. Lokale verkopers en ambassadeurs waren ook aanwezig. In december 2018 werd bekend gemaakt dat er glasvezel in het buitengebied van Valkenswaard komt, nadat meer dan 75% van de inwoners zich had aangemeld.

Glasvezel is onmisbaar

Wethouder Geldens is blij met de komst van glasvezel in het buitengebied van Valkenswaard: “We hebben in Valkenswaard veel bedrijven, voor wie een goede internetverbinding onmisbaar is. Met het glasvezelnetwerk houden we de regio aantrekkelijk, voor zowel de bedrijven als inwoners. Het is belangrijk dat iedereen mee kan gaan in de digitale ontwikkelingen. Met de komst van glasvezel gaat het deelnamepercentage vast nog omhoog.”

Goede samenwerking

Karl-Heinz van der Made is ook blij met dit resultaat: “We vinden het fantastisch om te zien dat we met 75% ruim over de ondergrens van de campagne zijn gegaan. Dat hebben we te danken aan een goede samenwerking in dit gebied, zowel met de ambassadeurs als met de gemeente.”

ES Fiber voert de werkzaamheden in dit gebied uit. Alle woningen zijn geschouwd en de graafwerkzaamheden zijn in januari gestart. Naar verwachting zijn alle aansluitingen in juli 2020 klaar. In totaal worden 263 adressen op glasvezel aangesloten en wordt er 125 km glasvezelkabel gelegd.

Geslaagde informatieavond inwoners

In de avond organiseerden Glasvezel buitenaf en de aannemer ES Fiber een informatieavond voor bewoners. Met meer dan 90 bezoekers was de avond zeer geslaagd. Zij ontvingen informatie over hoe de aanleg van het glasvezelnetwerk in zijn werk gaat en kregen de gelegenheid tot het stellen van vragen.

Tijdelijke actie: géén extra aansluitkosten

Nu de aanleg van glasvezel in het buitengebied van Valkenswaard is begonnen, is er een tijdelijke actie voor iedereen die nog geen glasvezelabonnement heeft afgesloten. Als u zich vóór 16 maart aanmeldt, betaalt u géén extra aansluitkosten van € 995,-. Uw glasvezelaansluiting wordt in de initiele planning voor de aanleg meegenomen. Doe de postcodecheck op www.glasvezelbuitenaf.nl voor meer informatie over het aanmelden.

Meer informatie

Voor vragen over de aanleg van glasvezel in het buitengebied van Valkenswaard belt u met ES Fiber, via 040 72 00 833 (op werkdagen bereikbaar tussen 8.00 en 16.30 uur). Voor overige vragen neemt u contact op met de klantenservice van Glasvezel buitenaf: 088-7585800.