Gezocht: Buren voor buren!

Bekijk de afbeelding op groter formaat

3 mei 2021 - De maatregelen rondom corona worden versoepeld en we kunnen er weer meer op uit. Steeds meer ouderen zijn gevaccineerd en durven ook weer op pad. Maar waar naartoe?

Veel activiteiten starten op z’n vroegst na de zomer weer. En bovendien is er ook nog een grote groep die ondanks versoepelingen en vaccinatie het risico nog niet durft te nemen. Gelukkig zijn onze burenhulpprogramma’s heel actief in alle wijken en kernen in de gemeente Valkenswaard.

Al ruim een jaar zetten de vrijwilligers van de burenhulpprogramma’s zich in voor mensen in de buurt. Ze krijgen daar ondersteuning bij van vijf professionals. Die zien, ondanks de vooruitzichten, de roep om persoonlijk contact nog steeds groeien. En daarom zijn ze ook nog op zoek naar nieuwe vrijwilligers.

Dus, heeft u een uur in de week tijd en zin om op de koffie te gaan bij één van uw buren? Of om samen een wandeling te maken door de wijk, een stukje te fietsen of gewoon een praatje te maken? Meld u dan! Zo staan we met z’n allen klaar voor onze buren. Geluk zit in de kleine dingen, in een klein hoekje. Of “om het hoekje”, in dit geval!

Voor de wijk Kerkakkers komt de wijkcommissie graag met u in contact via wijkondersteuner Bjorn Roos: 06-51861354 of bjornroos@cordaadwelzijn.nl

Voor de kern Dommelen en de wijken Hoge Akkers, ’t Gegraaf, Geenhoven, Turfberg en het Centrum komen de wijkcommissies graag met u in contact via de wijkondersteuners van Accent Op Ieders Talent: 06-52174910 of via info@accentopiederstalent.nl.

En woont u in Borkel & Schaft, neem dan contact op met het Dorpsinitiatief Borkel & Schaft via info@dorpsinitiatiefbes.nl of via één van de leden van de Dorpsinitiatief-werkgroep Zorg.