Gemeenten openen Meldpunt steun bij Kinderopvangtoeslagenaffaire Belastingdienst

Dit item is gearchiveerd op 11-01-2021.
Bekijk de afbeelding op groter formaat

7 december 2020 - In onze gemeente zijn diverse ouders gedupeerd door de ‘Toeslagenaffaire’  van de Belastingdienst. Bent u gedupeerd door de Belastingdienst in de Kinderopvangtoeslagenaffaire? Dan kunt u nu voor ondersteuning terecht bij onze gemeente.

Bent u gedupeerd? Neem contact op met de gemeente

Hoewel het niet aan de gemeente is om deze problematiek op te lossen willen wij, door de schrijnende situaties die zijn ontstaan,  onze inwoners met raad en daad bijstaan. Daarom heeft de gemeente Valkenswaard samen met de gemeenten Cranendonck en Heeze-Leende het Meldpunt steun bij Kinderopvangtoeslagenaffaire in het leven geroepen. De overkoepelende Samenwerking A2-Gemeenten heeft het Ministerie van Financiën gevraagd om de gegevens beschikbaar te stellen van de getroffen inwoners,  maar op grond van de privacywetgeving kan het ministerie dit helaas niet doen. Daarom verzoeken wij iedereen die gedupeerd is contact op te nemen met het Meldpunt via meldpunt@a2samenwerking.nl of telefonisch contact op te nemen met de gemeente. Ook als u geen ondersteuning nodig denkt te hebben, horen wij graag hoe het nu met u gaat en of wij u op wat voor wijze dan ook nog kunnen helpen.

Meldpunt

Het meldpunt is ook bedoeld om u wegwijs te maken op het gebied van (inkomens-)ondersteuning, schuldhulpverlening of psychosociale hulp. Wij hopen op deze manier snel en adequaat ondersteuning te kunnen bieden aan de betrokken gezinnen. Uiteraard worden de sociaal teams en waar nodig Centrum voor Jeugd en Gezin hierbij betrokken. Als zij signalen ontvangen van andere gezinnen die hulp nodig hebben, leiden zij die snel door naar het meldpunt.

Voor meer informatie kunt u bellen met de gemeente of mailen naar meldpunt@a2samenwerking.nl.