Gemeentelijke erepenning voor de heer Mondelaers

Dit item is gearchiveerd op 19-10-2021.
Bekijk de afbeelding op groter formaat

7 september 2021 - Op maandag 6 september reikten burgemeester Ederveen en wethouder Mieke Theus (cultuur) de gemeentelijke erepenning uit aan de heer B.J.E. (Ben) Mondelaers.

De heer Mondelaers werd in januari 2005 de voorzitter van het Valkerij en Sigarenmakerij museum. Tijdens zijn voorzitterschap heeft de heer Mondelaers grote stappen voor het museum geïnitieerd.

Zo is het museum onder meer:

  • In 2007 geregistreerd in het Nederlands Museumregister;
  • In 2010 lid geworden van de “International Association for Falconry, de wereldorganisatie van de valkerij;

Ook werd in 2013 de Valkerij erkend als Immaterieel Cultureel Erfgoed in Nederland. Daarnaast zijn onder het voorzitterschap van de heer Mondelaers mooie zaken gerealiseerd, zoals een verbouwing van het museum en een grootse viering van het 25-jarig bestaan. In april 2021 heeft de heer Mondelaers de voorzittershamer neergelegd.

Vanwege zijn grote en bijzondere verdiensten voor Valkenswaard en voor het museum, is aan de heer Mondelaers de erepenning van de gemeente Valkenswaard uitgereikt. De erepenning kan worden toegekend bij gelegenheden van aanmerkelijk belang en langdurige aard van een persoon die zich op zeer uitzonderlijke wijze verdienstelijk heeft gemaakt voor de gemeente en gemeenschap.

Foto: Evert Meijs, Valkenswaard24