Gemeente tijdens Hemelvaart

Dit item is gearchiveerd op 03-06-2019.

22 mei 2019 - Op donderdag 30 mei (Hemelvaartsdag) en vrijdag 31 mei is het gemeentehuis aan de Hofnar gesloten. 

Braderie en weekmarkt Hemelvaartsdag

Op donderdag 30 mei (Hemelvaartsdag) is het weekmarkt op de Markt. Daarnaast is er een braderie Valkenswaard in 'Hemelse Sferen’ met kinderattracties in het centrum en een muziekevenement op de Statie (Frans van Beststraat).

Verkeersmaatregelen vanwege evenementen

In verband met alle activiteiten gelden de volgende verkeersmaatregelen:

  • Van donderdag 30 mei 04.00 uur tot 23.00 uur: afsluiting van de Eindhovenseweg (N69) vanaf de kruising met de Valkenierstraat/ Carolusdreef tot aan de kruising met de Dommelseweg;
  • afsluiting van een gedeelte Peperstraat en gedeelte Maastrichterweg vanwege weekmarkt, de Leenderweg (tussen Markt en de Europalaan, de Frans van Beststraat (Statie) en de Karel Mollenstraat-zuid. De Kerverijstraat (= doorsteek van de Europalaan/Frans van Beststraat naar Kerverijplein) blijft open.

Alleen de Frans van Beststraat blijft afgesloten tot ’s nachts 03.00 uur vanwege muzikale activiteiten.

Gewijzigde route bus

Vanwege de afsluiting van de Eindhovenseweg (N69), kunnen op 30 mei de bushaltes aan de Markt niet gebruikt worden. De bussen volgen gewijzigde routes. Vervoerder Bravo kondigt de gewijzigde routes en halteplaatsen tijdig aan via Bravo.

Openingstijden zwembad tijdens zwemvierdaagse

In verband met de zwemvierdaagse (29 mei tot en met 2 juni) zijn de openingstijden gewijzigd voor vrij zwemmen in het binnenbad. U vindt de openingstijden op de website. U kunt ook bellen naar nummer (040) 2083555, of mailen naar zwembad.